‘Futurama’ i ‘Les xiques de Punt en blanc’ guanyadors dels premis a la millor disfressa, individual i col•lectiva, de Carnestoltes de Pego 2012

100 euros per a la millor disfressa individual i 150 euros per a la millor disfressa col•lectiva. D’altra banda, ja està tot preparat per a la nit de Pinyata, que començarà, oficialment, cap a les 23:30h. a la plaça de l’Ajuntament on es concentrarà la gent per a eixir en el seguici fúnebre. A la 01:30h. començarà el correfoc.
Dos dies després de la decisió la regidoria de Festes donava a conèixer els guanyadors dels Premis a millor disfressa, individual i col•lectiva, de Carnestoltes de Pego 2012. I és que com explicava Raül Tamarit, es va decidir no anunciar-ho el mateix diumenge de matinada perquè els guardonats podien no estar a la Plaça del Mercat en aqueix moment.

Les fotografies dels premiats es poden veure al perfil facebook de Ràdio Pego. En disfressa individual Josep Vicent, transformat en ‘Futurama’ s’imposava a la resta de competidors i competidores. En disfressa col•lectiva el premi anava a parar a un grup de ‘Punt en blanc’ molt original. Dos exemples de l’esperit del Carnestoltes pegolí més essencial, aquell que elabora les disfresses artesanament i no recorre a la compra dels vestits. L’afortunat i les afortunades ja poden passar per la regidoria de Festes per tal d’arreplegar el seu premi, dotat, l’individual en 100 euros i el col•lectiu en 150 euros.

Quan encara ressonen els ecos del Carnestoltes i el poble continua amb les postures contraposades sobre la ubicació de la festa, els pegolins i les pegolines ja comencen a pensar en la indumentària de dissabte, 25 de febrer. Quin dol portaran enguany per a acomiadar En Carnestoltes a l’enterro de la sardina?

Enguany Pinyata tornarà a congregar milers de persones afligides per la pèrdua de la disbauxa que comporta la nit de disfresses. No obstant, el seu comiat serà rítmic i divertit, per no perdre l’essència de Carnestoltes. La regidoria de Festes, a través del seu regidor recorda quin és el programa previst per a Pinyata:

– A les 23:30 Concentració a la Plaça de l’Ajuntament de les Colles disfressades.
– A les 00:00 Desfilada que s’iniciarà amb la Batucada Ondarattack, amb el següent itinerari: Plaça de l’Ajuntament, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí i Pla del Font, on es cremaran les “sardines” i els “taüts”
– A partir de la 01:30 començarà el Correfocs a càrrec de FOC I SOM, de La Xara
– Després hi haurà música a les diferents barres populars instal•lades per Pego.

L’hora d’inici del correfocs, la 01:30 de la matinada, fa suposar que molts dels participants a la desfilada de Pinyata se’l perdran perquè no hauran arribat encara a la fi del recorregut, ja que, és habitual que el passacarrer de Pinyata s’allargasse, pel ritme de les colles que van desfilant i perquè és molta la gent que hi participa. No obstant, el regidor de Festes, Raül Tamarit, explicava que l’hora d’inici del correfoc correspon a diversos factors, entre els que es troba el fet que “els bombers no poden estar tota la nit esperant que arriben els últims […] també per la seguretat”.

Convidava Raül Tamarit a què la gent isca i participe de la festa per a gaudir-la.

515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!