A Pego ja se sent el Carnestoltes

Una festa que s’arrela als carrers del municipi. Dissabte de matí es reedita la desfilada infantil promoguda per la regidoria de Festes que, enguany, compta amb la col·laboració de les AMPA de les escoles. Es concentraran a les 10.30 a la plaça del Mercat. Per la vesprada una batucada animarà el muntatge de les barres. La Nit de Carnestoltes començarà al Pla de la Font. Des d’allí partirà la desfilada, a les 23:30 hores. Hi haurà premi a la millor disfressa individual i a la millor colla. Hi haurà tres punts de música al poble: al Pla de la Font, a la Plaça del Mercat i a l’Avinguda d’Alacant amb Reina Sofia. Com a novetat, la música al poble acabarà més prompte, a les 5 de la matinada. D’ahí la música i la festa es desplaçarà, fins a les 8 del matí, a l’avinguda Joan Carles I.
Divendres ja se sent l’ànima del Carnestoltes sobrevolar els carrers de Pego. Eixa ànima agafa forma a les escoles. Este matí alguns menors de 3 anys visitaven, disfressats de metges i metgesses, l’ambulància d’Acció Urgent. Per la vesprada, algunes escoles com Sant Antoni, trauran la música al carrer per a desfilar per l’Avinguda Jaume I, Plaça del Mercat, c/ Sant Rafel i Sant Carles abans de tornar al centre educatiu. L’alumnat i la direcció del col·legi Sant Antoni conviden a tot el veïnat a eixir al carrer per veure’ls passar i admirar les disfresses que han triat per al Carnestoltes de 2013.

Després de l’èxit de la I Desfilada Infantil que va organitzar l’any passat la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego, enguany reedita l’experiència, amb la inestimable ajuda de les AMPA que organitzaran cadascuna de les escoles que hi acudisquen, dissabte de matí, a la desfilada del Carnestoltes Infantil de Pego. Es concentraran a les 10.30 h., a la Plaça del Mercat. Les escoles infantils i les quintades de 2010, 2011 i 2012, davant del retén de la Policia Local. El col·legi Carolina Sala davant el jutjat. El col·legi Ambra, davant del banc d’aliments (antic bar Mercat). El col·legi Rosalia Bondia, davant de la Residència, a part esquerra. El col·legi Sant Antoni, també davant de la Residència, però a la banda dreta.
Per cert, que si els més menuts són els que obrin Carnestoltes, seran els més majors els que tancaran la festa el diumenge, quan celebren Carnestoltes al CEAM de Pego.

Tornant a dissabte, per la vesprada, per a animar el muntatge de les barres que oferiran avituallament als visitants nocturns, la regidoria de Festes ha disposat d’una batucada perquè alleugere el treball del muntatge, com explicava el regidor de l’àrea, Raül Tamarit.

Per la nit, la desfilada de Carnestoltes, estarà animada per dos batucades i la banda de música de Pego. Esta començarà a les 23.30 hores al Pla de la Font. Seguirà pel carrer Sant Agustí, Plaça Mayorazgo Cendra, Plaça de l’Ajuntament, carrer Major, Poeta Lorente, per acabar a la Plaça del Mercat, un dels punts principals de la Nit de Carnestoltes de Pego.

Com en edicions anteriors, hi haurà tres zones de música durant la Nit de Carnestoltes. Una al Pla de la Font amb l’Orquestra ‘Limite’, altra a la Plaça del Mercat amb l’orquestra ‘Crash’. Tercera zona és una novetat per a la XXII edició de Carnestoltes de Pego. La regidoria de Festes recupera l’emplaçament de l’Avinguda d’Alacant (encreuament amb el Passeig Reina Sofia). Allí actuarà l’orquestra ‘Tribu’.
Al casc urbà les orquestres acabaran a les 5 de la matinada, excepte al Pla de la Font que finalitzarà a les 3.30 hores. A partir d’eixe moment, la festa es traslladarà a l’Avinguda Rei Joan Carles I, on hi haurà una macrodiscomòbil que apagarà la seua música a les 8 de la matinada.

Com és habitual, el veïnat afectat pel desenvolupament de la festa als carrers de Pego tindrà l’oportunitat d’aparcar els seus vehicles, des de les 16 hores, a un espai habilitat expressament per a l’ocasió que comptarà amb seguretat privada. Els vehicles els podran deixar allí fins les 12 del migdia de l’endemà de Carnestoltes. Els carrers es tallaran a partir de les 10 de la nit. Com és habitual, davant la previsió d’una gran afluència de gent la Nit de Carnestoltes, la seguretat compta amb reforços “per a què no passe res”, asseverava el regidor de Festes, Raül Tamarit.

També feia referència a la seguretat l’alcalde i regidor de seguretat ciutadana, Carmelo Ortolà, al finalitzar el plenari ordinari de febrer. Comunicava que “hem pres totes les mesures necessàries amb el recolzament de la subdelegació de Govern”. Desitjava Ortolà que “Carnestoltes es desenvolupe en tranquil·litat i que la festa vaja endavant”.

Des de ja mateix, a qui li agraden les atraccions de fira pot passar-se pel Passeig Michel, on enguany s’han instal·lat estes atraccions. Estes han marcat en el calendari el dimecres 13 de febrer per a celebrar el dia del xiquet. Eixe dia hi haurà preus populars per muntar en les atraccions.

Sabem que fa falta poc perquè la gent s’anime en una nit com la de Carnestoltes. No obstant això, el regidor de Festes, Raül Tamarit recomanava a tot el món que “es disfresse, que passegen amb els amics pels carrers de Pego, perquè la Nit de Carnestoltes el poble es transforma”. Tamarit insistia en el fet que el Carnestoltes als carrers de Pego té com a “finalitat recuperar el que era abans i donar vida al poble”.800 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!