A la Pedrera no hi ha metges de reforç per a l’estiu

La carestia dels lloguers i les condicions laborals que ofereix la direcció desanimen els professionals a treballar en La Pedrera. Tot augura que el col•lapse tornarà a ser la imatge més característica a l’hospital comarcal. Ja és imminent l’arribada de l’estiu i amb ella associada, l’arribada massiva dels turistes a la Marina Alta, però s’antulla més difícil que arriben els metges necessaris per a afrontar amb garanties eixa allau. Les dificultats que cada estiu troba la Conselleria de Sanitat per a atraure personal sanitari de reforç per a l’hospital de La Pedrera pareixen incrementar-se enguany, fins al punt que a mitjans d’aquesta setmana el personal d’Urgències es va veure obligat a expressar la seua «preocupació» per una situació de què culpabilitza a la pròpia conselleria que dirigeix ara Rafael Blasco.

I és que ja dins del mes de juny «encara no s’ha contractat a ningú» per a cobrir les necessitats sanitàries este estiu, almenys en el cas concret de la porta d’Urgències, segons lamentava el comunicat fet públic per Comissions Obreres. «Com cada any, des del Servei d’Urgències Hospitalàries de l’Hospital de la Marina Alta veiem amb preocupació l’arribada de l’estiu», començava l’escrit.

Està clar que les peculiaritats d’esta comarca, bolcada al turisme, suposen ja de per si una trava per a la vinguda de professionals sanitaris per a cobrir les vacances del personal de l’hospital. Però això pot corregir-se, estima el sindicat, amb voluntat i incentivant l’arribada de professionals. De fet, «enguany ni tan sols s’ha proposat» que s’incorporen als torns de substitucions els residents de l’hospital que han acabat la seua especialitat, «com es va fer en anys anteriors» .

Comissions augura un «greu» problema de falta de personal per al pròxim estiu i ho atribueix a «la falta de previsió que pareix mostrar la direcció del nostre departament de salut». Més que res, perquè la situació no és nova, sinó, al contrari, «perfectament previsible i que es repeteix cada estiu».

El més previsible és que la falta de personal s’arreglarà des de la direcció de l’hospital «recorrent a l’increment de jornades del personal propi del Servei d’Urgències; naturalment, a costa de la consegüent sobrecàrrega del personal, que porta les seues capacitats a situacions límit que fan perillar no sols la seua salut, sinó també la pròpia assistència que han de prestar en condicions dignes i responsables a la població».

El president de la Junta de Personal del departament de salut de la Marina Alta, Artur Royo, va recordar que la plantilla de les Urgències de l’hospital de Dénia és només d’11 persones, menys, per exemple, de les que té Gandia amb menys població adscrita. Però a més, d’eixes 11, va afegir, 2 estan exemptes de fer guàrdies.

I quina és la proposta de Sanitat per a reforçar el servei este estiu, quan es multiplicarà la població per efecte del turisme municipal? Segons va explicar el president de la Junta de Personal, el Pla de Vacances a penes contempla contractar dos persones: una per a juliol i agost; una altra per a agost i setembre. A més, va dir que no s’ha tingut en compte que durant este estiu tres metges d’Urgències disposen de permisos (un per maternitat i dos per matrimoni). Per tant, Royo va concretar que en el cas que es contracten els dos metges de reforç previstos la realitat, en la pràctica, serà que al juliol hi haurà en Urgències el mateix personal que la resta de l’any; a l’agost i setembre a penes una persona més; i a l’octubre arribarà a haver-hi fins a 3 persones menys en la primera quinzena.
429 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!