300 persones acudeixen al sopar solidari amb el poble saharaui

Els diners recaptats aniran destinats a pagar els bitllets de més de 30 xiquets i xiquetes saharauis perquè puguen passar unes “vacances en pau” aquest estiu amb famílies acollidores de la Marina Alta. A més, des de l´Associació d´Amics del poble Saharaui de la comarca s´estan recollint aliments bàsics: arròs, sucre i oli, per a dur al territori africà en una propera caravana. 32 anys de proclamació de la República Àrab Saharaui Democràtica. Un poble que ha hagut de lluitar per la seua existència des de temps inmemoriables. Aquesta és la realitat d´un poble que ha vist truncades les expectatives de recuperació del seu territori i la seua llibertat democràtica més durant segles. Una vegada que estan a punt d´aconseguir sota protectorat espanyol, el Marroc i Mauritània van aparèixer en escena i des d´aleshores el govern i la població saharaui viuen a l´exili, en camps de refugiats. Aquesta situació s´ha denunciat fins a la sacietat però la negativa persisteix. Feia una reconstrucció històrica dels fets, Dih Mohammed, delegat del poble Saharaui al País Valencià durant el sopar solidari de dissabte a la nit a Pego.


Moltes són les associacions d´ajuda al poble Saharaui que hi ha arreu i ample de tot l´Estat Espanyol. Des d´aquestes organitzacions, es denuncia i divulga la situació d´aquest poble i a més se´ls ajuda amb diverses activitats. Un exemple clar l´hem tingut aquest cap de setmana a Pego el sopar solidari organitzat per l´Associació d´Amics del Poble Saharaui. Merxe Català, membre de l´associació explicava el cerimonial del té que consisteix en beure tres tasses de té: una primera amarga, una segona dolça i una tercera suau. Una metàfora de la situació saharaui.

Els diners recaptats durant el sopar solidari estan destinats a pagar els bitllets dels més de 30 xiquets i xiquetes, d´entre 8 i 12 anys, que venen a passar dos mesos de “vacances en pau” en famílies acollidores a la Marina Alta. L´any passat els passatges de línia regular van costar més de 20.000 euros. Cada bitllet ve acostar al voltant de 600 euros.

Al sopar de dissabte a Pego van acudir al voltant de 300 persones. Al finalitzar l´àpat es van dur a terme una rifa amb regals donats per diversos comerços de Pego i la resta de la Marina Alta. Quasi una hora de rifa, el que pot donar una idea de la quantitat de donacions aportades pels diferents comerços. Una solidaritat que l´organització de l´esdeveniment agraeix de tot cor.

Paral•lelament, fins al 30 de març, s´està fent una arreplega d´aliments bàsics, en aquesta ocasió sucre, oli i arròs, en les diferents escoles de Pego, per a enviar a la República Saharaui en la propera caravana humanitària que es desplaçarà fins a allí.

533 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!