Ràdio Pego, impulsora de la Xarxa d’Emissores Públiques Valencianes

Set emissores municipals, sis de València i una d’Alacant, es van reunir divendres passat a Alaquàs per a constituir una gestora encarregada d´impulsar tot el treball administratiu encaminat a constituir la Xarxa d’emissores públiques valencianes. Una quinzena de ràdios públiques locals es reuniren divendres passat a Alaquàs per tal d’iniciar les primeres passes cap a la construcció de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes; una agrupació voluntària que treballarà perquè els ciutadans i ciutadanes disposen d’uns mitjans de comunicació independents de pressions i consignes polítiques o mercantilistes, ben informats i de qualitat.

Aquesta organització que pega els seus primers passos a aquesta vila de la comarca de l’Horta Sud, pretén defensar els interessos i els drets de les emissores inscrites en la xarxa, promoure la solidaritat entre totes les emissores que la configuren i contribuir a la seua dignificació i professionalització.

Divendres, set centres emissors autoconvocats, signaren l’acta constituent i elegiran la primera Comissió Gestora que ha de portar a bon terme la legalització d’aquesta iniciativa sorgida gràcies a la voluntat de treball conjunt que han encetat emissores municipals de diverses comarques valencianes. En concret les emissores valencianes són totes de l’Horta, mentre que d’Alacant, la única que va assistir a aquesta reunió va ser Ràdio Pego.

Es tracta d’una realitat, que arribarà a abraçar la totalitat del territori valencià però, que en un primer estadi, ha aconseguit l’adhesió de set centres emissors de titularitat pública, dependents de les administracions locals. En aquest sentit han signat la junta gestora emissores que depenen d’ajuntaments governats per tots els colors polítics: PP, PSPV, Bloc i UV, en una clara mostra d’atorgar més independència, pluralitat i qualitat a les emissores municipals en benefici dels ciutadans de cada poble.

L’agrupació d’aquests centres emissors municipals esdevé totalment voluntària i, ja s’han rebut adhesions de futures localitats valencianes que disposen d’emissora municipal pròpia, així com d’altres que, una vegada transcorregudes les properes eleccions locals i autonòmiques, han previst potenciar aquest sistema dinàmic d’informació de proximitat.

Una proximitat que ve definida per la via dels continguts però que les emissores municipals valencianes comencen a plantejar-se en clau de col•laboració i d’intercanvi de programes a fi de no caure en l’esquizofrènia obligada que planteja la bipolarització existent entre l’àmbit local i l’àmbit global.

Amb la xarxa hi haurà un trasvassament d’informació i de programes. Es a dir que algunes de les emissions que es realitzen ara mateixa a Ràdio Pego podran escoltar-se en breu a la comarca de l’horta nord i sud de València. Mentres que a Ràdio Pego també escoltarem programes produïts per col•laboradors de Aldaia, Alaquàs, Ribarroja, Picassent, Silla, Burjassot o Almassera entre d’altres.

Ràdio Pego ha estat la primera emissora de la província d’Alacant que s’ha adherit a la xarxa. En aquest sentit i com a reconeixement de la resta d’emissores ubicades totes elles a València, a l’esforç de Ràdio pego per impulsar la xarxa, la primera reunió dels directors i directores de la resta d’emissores es realitzarà a Pego el proper 21 d’abril.
648 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!