150 escolars participaren en el repte del reciclatge celebrat a Pego

Pego ha estat una de les localitats que s’ha sumat a la iniciativa anomenada “El Repte del Reciclatge” la qual recorre diferents poblacions incloses en el Consorci Marina Residus (MARE), des del 9 de setembre i fins a l’1 d’octubre.

La campanya, en la qual també participen Ecoembes, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el Consorci MARE, es planteja com una competició entre els 35 municipis d’Alacant i 3 Mancomunitats, integrats en el Consorci MARE.

“El Repte del Reciclatge” premiarà al municipi que aconseguisca millorar la seua aportació d’envasos lleugers en els contenidors grocs de llandes, brics i envasos de plàstic. Segons les bases, hi ha dos categories en la competició d’aquest repte. En la primera, el premi per al poble guanyador serà de 4.000 euros, i en la segona serà de 2.000. Els diners d’aquest premi seran per a una entitat de caràcter social sense ànim de lucre que l’Ajuntament haja determinat. En el cas de que Pego aconseguira guanyar el Repte destinaria el premi al col·lectiu de defensa del territori Pego Viu.

El passat dia 10, es va desenvolupar al Mercat Municipal les diferents activitats lúdiques i educatives incloses en “El Repte del Reciclatge”, una iniciativa que vol promoure el compromís dels ciutadans amb el reciclatge per a sensibilitzar-los sobre la seua importància en la cura del medi ambient i del planeta. Així, l’equip d’animació i formació de “El Repte del Reciclatge” ha interactuat amb els vianants proposant jocs, regals i consells per a reciclar més i millor.

A més, al voltant de 150 escolars de sisé de primària dels diferents col·legis públics pegolins van tindre, simultàniament i en stremming, una xarrada informativa i interactiva per a conéixer el repte i la importància de reciclar i fer-lo correctament.

L’acció està plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té com a objectiu fomentar el reciclatge i incrementar l’aportació d’envasos de plàstic, brics i llandes en el contenidor groc, i de paper i cartó en el blau. La campanya servirà al seu torn per a desmentir les faules i mites més comuns que existeixen a l’hora de reciclar.

L’acció, emmarcada en el Pla d’Acció d’Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, està promoguda per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de residus MARE.

La campanya del repte va començar al Campello i es prolongarà fins a l’1 d’octubre de 2020 a Xàbia.

848 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!