10.000 persones gaudixen del Carnestoltes de Pego

Pel matí, al voltant de 700 xiquets i xiquetes van mostrar el seu enginy en la II desfilada infantil. Per la nit, la nota dominant va estar la diversió, ja que segons informa el regidor de Festes no es van produir incidents i la seguretat perquè no s’entrara als carrers tallats enguany sí que va funcionar com tocava. Pel que fa als premis a millor disfressa, individual i col·lectiva, van recaure en el pegolí Fernando Orihuel que anava de botella de Ponche Caballero i en la colla, també pegolina, que va triar com a disfressa el fons marí. El jurat ha destacat que enguany va estar molt díficil triar els guanyadors.
Estem a dilluns, 11 de febrer. Pego acaba de deixar enrere l’edició nº32 de Carnestoltes i amb ella un munt de d’enginy transformat en magnífiques disfresses que es van poder contemplar de matí i de nit. De matí, durant la II desfilada infantil que organitzava la regidoria de Festes, en esta ocasió amb la inestimable ajuda de les AMPA dels quatres col·legis del poble i de les tres falles de Pego. Al voltant de 700 xiquets i xiquetes van desfilar pels carrers de Pego mostrant que la tradició de Carnestoltes no s’acaba al municipi.




La nit, marcada pel fred, no va aturar els més aventurats i les més aventurades per treure les millors disfresses a passejar pels carrers del nucli urbà de Pego. Un any més, es complien expectatives i Pego rebia al voltant de 10.000 persones que venien a passar-ho bé la nit més esbojarrada de l’any. Carnestoltes complia, un any més.

El regidor de Festes, Raül Tamarit, destacava que “per la nit, l’ambient que es respirava pels carrers de Pego era un ambient molt bo i crec que la gent que va vindre va disfrutar i s’ho va passar d’allò més bé”. Tot i que l’assistència va ser similar a 2012, al voltant de 10.000 persones, Tamarit subratllava que “no va haver incidents importants”.

De moment, les crítiques que li han arribat al regidor de Festes pel que fa al desenvolupament de la nit de Carnestoltes, han estat “positius”, ja que “la seguretat enguany sí que va funcionar com tocava”. Així mateix, destacava Raül Tamarit, que “la neteja va fer una gran tasca. Ahir a les 11.30 el centre del poble ja estava totalment net”. ConcloÏa, per tant Tamarit que “va eixir un dia redó i ara esperar a què arribe Pinyata”.




Tornant a les disfresses, durant la desfilada de la nit de Carnestoltes hi havia uns quants ulls atents a totes les disfresses que anaven passant pel seu davant. Eren els ulls del jurat que havia d’elegir la disfressa més original, tant en la categoria individual com en la col·lectiva. Tenien on triar, com confirmava el regidor de Festes, que explicava que el jurat ho havia tingut difícil en l’elecció, ja que la qualitat de les propostes feien difícil la tria.

Finalment, el premi a la millor colla disfressada, dotat amb 150 euros, va ser per ‘Fons de mar’, dissenyat per Maite Alborch.




Els finalistes del premi a millor disfressa en colla van estar, ‘Muntanya Russa’ de Josep Vicent Puig




i ‘La Jijonenca’ de Júlia Bondia.




El premi a la millor disfressa individual va recaure en ‘Botella de Ponche Caballero’, de Fernando Orihuel, dotat amb 100 euros.




Els finalistes de la modalitat individual van estar ‘L’increïble Hulk’ de Jordi Aparisi



i ‘Ninot de neu’ de Rosa Bolta.



El regidor de Festes agraïa la tasca duta a terme per la gent que composa esta regidoria i també a la resta de regidories -Trànsit o serveis- que actuen durant la nit de Carnestoltes “per la gran tasca que han fet tant en neteja com en seguretat”. Concloïa Raül Tamarit afirmant que “any rere any intentarem que la festa continue i intentarem fer-ho millor per molestar menys als veïns i que l’endemà el poble estiga com si no hagués passat res”.



733 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!