Xarxes d’Emissores Municipals d’Espanya acorden la creació d’una plataforma per a reivindicar el paper de la ràdio local

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, de la que forma part Ràdio Pego, va estar representada per Aldaia Ràdio. COMRàdio, conjuntament amb emissores locals d’Andalusia, Galícia, País Valencià i Mallorca, establiran els protocols necessaris per treballar i aprofundir en les línies de servei públic de les emissores locals. El passat cap de setmana, es van reunir a Sitges la Xarxa d’Emissores de COMRàdio, conjuntament amb emissores locals d’Andalusia (EMA), Galícia (EMUGA), País Valencià (Aldaia Ràdio 98.2 FM en representació de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes) i Mallorca (Ona Mallorca), coincidint amb la Festa de la Comunicació Local que celebrava la Diputació de Barcelona. Durant eixa reunió es va acordar que les diferents xarxes d’emissores municipals presents establiran els protocols necessaris per a treballar i aprofundir en les línies de servei públic de les emissores locals. Aquesta és la principal conclusió de la trobada celebrada el passat dissabte a Sitges.

La reunió va tindre lloc dissabte 23 de maig a Sitges i van participar: Francesc Triola, Xavier Casinos, Jordi Oliveres i Miquel Bonastre en representació de COMRADIO, Manuel Chaparro de les Emissores Municipals d’Andalusia de Ràdio i Televisió, Henrique Sanfiz de les Emissores Municipals Gallegues, Marisa Goñi i Emma Socies, Pilar Moreno d’Aldaia Ràdio 98.2 FM i Secretària de la XEMV- Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes- i Pere Manzanares de Ràdio Arrels de Perpinyà.

Així, en les conclusions de la trobada es va acordar fomentar i promoure l’impuls de les emissores de caire local; promoure la col•laboració en la creació i difusió de continguts mitjançant l’intercanvi i la coproducció de programes; buscar fórmules d’actuació conjunta amb l’objectiu d’optimitzar els recursos, en especial els públics, de què disposen aquestes entitats.

Altres acords van ser promoure i protegir la pluralitat lingüística en els territoris de les emissores citades; fomentar i promoure activitats, estudis i debats sobre la ràdio local; impulsar programes de formació i aplicació tecnològica; i convertir aquestes emissores en interlocutores amb les administracions i autoritats competents en assumptes relacionats en el marc legal o el finançament de les ràdios locals.

A la trobada també va participar Ràdio Arrels de Perpinyà, amb la qual es va arribar a un acord segons el qual aquesta emissora participarà amb l’intercanvi de continguts, tant de programes com d’informatius.

Al País Valencià la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, de la que forma part Ràdio Pego, ja ha començat a caminar en aquestes propostes amb l’intercanvi de programació i la realització conjunta de l’informatiu setmanal ‘7 Dies’ que s’emet els dissabtes a partir de la 1 de la vesprada a aquesta casa. Les propostes, d’aquesta reunió, però, senten les bases per a un projecte moltíssim més ampli i ric per a les emissores que decidisquen participar.
555 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!