Vaga del sector de correus contra l’apagada postal

Els sindicats de correus CCOO, CSI-F, SL, CGT, ESK i Intersidical Valenciana, amb un 75% de representativitat, han convocat per a hui i demà una vaga en el sector amb l’objectiu de reivindicar un pla de viabilitat econòmica que incloga regulació i finançament i evitar l’apagada postal que està patint Correus amb un retall proper al 50% i una reducció de contractació de més de 4.000 llocs de treball en l’últim any.
Correus està en peu de guerra. Així es podria titular aquesta notícia, perquè el 75% de la representativitat sindical al sector estatal, CCOO, CSI-F, SL, CGT, ESK i Intersidical Valenciana, ha convocat diverses mobilitzacions arreu de l’estat amb l’objectiu de reivindicar un pla de viabilitat econòmica que evite el que ells anomenen apagada postal.

La primera fase d’estes mobilitzacions s’inicia amb un procés de vagues esglaonades per totes les províncies de l’estat, a Alacant la vaga esta convocada per a hui, dimecres 28 d’abril amb una duració de quatre hores en els diferents torns de treball (matí, vesprada i nit),que tindrà continuïtat el demà, 29 d’abril. En aquesta ocasió la vaga està convocada en l’àmbit territorial valencià amb un durada de 24 hores.

Destacar que en este procés de mobilitzacions avui a les 12´45 hores ha estat convocada una manifestació a Alacant que ha eixit des de les escalinates de l’Institut Jorge Juan i ha transcorregut Federico Soto per a concloure en la Plaça de la Muntanyeta on s’ha entregat un escrit amb les principals reivindicacions del sector postal; exigir la moratòria de la Directiva Europea, regulació del model postal, finançament, ocupació i increment salarial que es nega des què va expirar el Conveni. En este sentit els sindicats convocats denuncien que la negociació està bloquejada des de fa 15 mesos, que explicava per a Ràdio Pego Antonio Barbudo, secretari del sector postal de CCOO. Els sindicats porten tres mesos de mobilitzacions per a intentar frenar el que anomenen l’apagada postal que es produiria, l’1 de gener de 2011, “la plena liberalització de correus el que implicaria la pèrdua del monopoli per part dels correus públics europeus amb la consegüent minva en el nostre compte de resultats, que podria debilitar tant la qualitat com el servei que oferim”.

Els sindicats també volen denunciar amb aquestes mobilitzacions “la desídia del Govern central qui és l’encarregat de garantitzar el cost del servei postal universal i regular la transposició d’esta directiva”, com comentava el secretari del sector postal de CCOO, qui afegia que “tot açò implica un cost que ara mateix el Govern no ens està aportant eixe cost net que va fer una auditoria d’una empresa privada que envià el propi govern i se’ns paga molt per sota.” L’auditoria va donar com a resultat que el cost del servei postal costa 243 milions i “a correus se’ns paga 75 milions”, explicava Barbudo que concloïa que “necessàriament hem de tenir dèficit”.

Els sindicats convocants d’aquestes mobilitzacions han traslladat al Govern 10 propostes per a negociar, entre les que destaca la petició d’una moratòria de la directiva europea que s’hauria de posar en marxa el proper 1 de gener de 2011. Els sindicats també demanen que es garantitze el finançament de Correus.

Així, avui està convocada eixa vaga en el Sector de Correus a la Província d’Alacant, una vaga que òbviament també afecta a la Marina Alta. En principi aquesta és una aturada parcial i amb una durada de quatre hores. A la comarca els militants sindicals han decidit realitzar una concentració a Dénia que tindrà lloc d’11 a 12’30 del matí a l’Oficina de Correus de la capital comarcal, situada al carrer Patricio Ferràndis, 36.

D’altra banda, dijous, 29 d’abril, la vaga en el sector de correus serà de 24 hores a tot el País Valencià. La data coincideix amb la Conferència Postal Europea d’alt nivell que eixe mateix dia se celebra a València, en la que participaran el Ministre de Foment, José Blanco, el Comissari Europeu per a la Competència, Joaquín Almunia, alts responsables de la Comissió Europea –mercat interior i serveis- el President d’Unipost, Pablo Raventós, operadors postals europeus –Alemanya, Holanda, Bèlgica, Itàlia, entre d’altres, al que Correus no està convidat, però sí els grans operadors europeus i els privats. En aquest context la majoria sindical realitzarà una concentració i una manifestació per a demandar al Govern regulació davant del silenci absolut sobre la futura llei postal i la moratòria que suposarà l’obertura del mercat a altres operadors en un context de dèficit històric per a Correus que posa en clar risc la viabilitat de l’empresa i l’ocupació dels més de 62.000 treballadors.

En un comunicat de premsa remès per CCOO s’assevera que “des de la majoria sindical de Correus no compartim que El Govern jugue a l’alta política, intentant vendre una imatge de ‘projecte postal europeu’ que no se sosté amb cap mesura concreta en el nostre país. En tant que El Govern no òbriga una via de diàleg social i de negociació real, les mobilitzacions continuaran en el temps convocant vaga General del Sector en tot l’estat per al pròxim 10 de juny”.

Des de CCOO del PV asseguren que “si seguim per esta senda […] probablement això comporte que en poc temps puga haver tancament d’oficines, reducció o pèrdua de la qualitat o es prestarà pitjor servei en les zones rurals o disseminades i també perillaran els nostres llocs de treball”.

D’altra banda, els sindicats de correus també estan negociant un nou conveni laboral, una negociació que denuncien que des de fa 15 mesos està bloquejada. Entre les coses que demanen que s’incloguen al conveni està que “seguisca existint la possibilitat de reposar la plantilla estructural que s’està perdent perquè en correus s’està jubilant gent, s’estan traslladant a d’altres ministeris i eixa plantilla no s’està reposant”, indicava Antonio Barbudo.

519 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!