El Servei Tècnic de la TDT conclou que els problemes de recepció a Pego són individuals

La conclusió la trauen de l’estudi dels fulls que va posar a disposició del públic la regidoria de Mitjans de Comunicació perquè s’indicaren els problemes i la localització dels mateixos. “La varietat d’incidències i la diferent ubicació d’elles” han fet concloure al Servei d’Incidències que “pot ser el senyal no arribe en massa potència –al municipi de Pego- però sí amb la suficient, almenys per al veïnat del voltant dels que indiquen problemes”. És per això que per a millorar la recepció del senyal les inversions hauran de ser particulars.

El 10 de març les televisions analògiques de Pego quedaven definitivament desconnectades. Una televisió que en principi té avantatges sobre l’analògica, però que de moment està donant més problemes que l’anterior sistema a un bon grapat de pegolins i pegolines, però no els suficients com per a què els problemes tinguen una solució conjunta.

Al voltant del 17 de febrer de 2010, quan la regidora de Mitjans de Comunicació, la nacionalista Marian Tamarit es posava en contacte amb el Servei Tècnic de la TDT, tres eren els problemes que es podien trobar amb el nou sistema digital.

El primer problema era comunicatiu, ja que explicava la cap del departament de Mitjans de Comunicació, que “l’apagada analògica” va començar abans del previst sense cap comunicació prèvia a l’ajuntament de Pego.

El segon problema plantejat era que “alguns canals de la TDT ja estaven fallant”, com era el cas de Tele 5.

El tercer problema de Pego era que “continuem tenint zones d’ombra que ja estaven patint en analògic i que es mantenen.”, segons explicava Marian Tamarit que alhora informava que des del Servei Tècnic se li havia suggerit fer un recull de totes aquelles zones on la TDT no se sintonitzava nítidament. En eixe moment la regidora de Mitjans de Comunicació, posava a disposició de tot el món que tingués problemes de recepció de la TDT uns fulls on s’havia d’especificar quins eren els problemes i en quina zona del poble es donaven. Eixa informació seria remesa al Servei Tècnic de la TDT per tal de dibuixar un mapa del poble i localitzar els possibles problemes d’eixa mala recepció.

No obstant, la contestació és un tant decebedora perquè no aporta solucions generals sinó individuals, ja que “la varietat d’incidències i la diferent ubicació d’elles”, indica el Servei Tècnic de la TDT suggereix que “pot ser el senyal no arribe en massa potència però sí la suficient, almenys per al veïnat del voltant dels que indiquen problemes”. Així que proposen que eixes cases on tinguen una mala recepció poden fer diverses coses: “revisar les instal•lacions afectades per tècnics homologats”; “pot ser el cable coaxial estiga deteriorat i haja de canviar-se” o “pot ser que amplificant un poc el senyal amb un amplificador interior d’habitatge puga arreglar-se”.

Apunten des del Servei Tècnic de la TDT que “si malgrat buscar com a solució revisar la instal•lació no funciona, podrien optar també per la solució de recepció del senyal per satèl•lit”. D’altra banda, remeten a telefonar a atenció a la ciutadania del servei d’incidències de la TDT 902 20 10 04 per si es vol obtindre més informació o deixar constància del problema. La regidora de Mitjans de Comunicació encoratjava a les persones que tinguen problemes de recepció de la TDT que “continuem posant incidències perquè com més gent ens queixem més solucions ens donaran i ens faran més cas”.



722 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!