Les emissores municipals d’àmbit estatal es reuneixen a Madrid amb el Director General de Telecomunicacions

Responsables de les emissores municipals de Catalunya, Galícia, Andalusia, Illes Balears i País Valencià, han escoltat com els afecta la nova llei de l’Audiovisual espanyola i han sabut que per ara no es produirà el canvi digital al nostre país, per tant, no es contempla una apagada de la FM tot i que s’ha indicat que serà “raonable” que es done impuls a la digitalització de la ràdio.
Per ara, ni a Espanya ni a Europa es contempla l’apagada analògica a la radiodifusió. Eixe és el titular més destacat que s’extrau de la important cimera que es celebrava ahir a Madrid amb representants dels col•lectius que representen les emissores municipals d’Espanya, on després d’una hora de reunió amb Bernardo Lorenzo, Director General de Telecomunicacions del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, eren coneixedores que per ara no es produirà el canvi digital al nostre país, per tant, que no es contempla una apagada de la FM, tot i indicar-se que serà “raonable” que es done impuls a la digitalització de la ràdio. En este sentit, cap assenyalar que existeix en estos moments un debat, a nivell europeu, en torn a la tecnologia adient. De fet, s’està treballant per a disposar d’un receptor universal.

Ahir els responsables de les emissores municipals de Catalunya, Galícia, Andalusia, Illes Balears i País Valencià, escoltaren de mà del Director General de Telecomunicacions com els afecta la nova llei de l’Audiovisual espanyola i tractaren temes comuns per a intentar millorar el seu rendiment. Entre les emissores presents estava Aldaia Ràdio com a representant de totes les emissores que conformen la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV).

D’eixa reunió, un altre dels titulars que es pot extraure és que el personal tècnic del Ministeri competent reflexiona, de manera interna, la manera en com escometre el pla de digitalització radiofònica. En este sentit, Bernardo Lorenzo es comprometia a crear un fòrum o comissió -abans de l’estiu- per a abordar la nova Llei Audiovisual que, després de ser aprovada al Congrés, està a punt d’entrar en vigor. El Director General de Telecomunicacions també es comprometia a què en el fòrum estiguen representades les emissores municipals per aportar idees i treballar, de manera conjunta, amb el Ministeri en el procés d’adaptació a la nova norma.

A diferència de les televisions, per ara, a nivell europeu, malgrat que ja hi ha un pla de transició elaborat, no hi haurà canvi de l’analògic al digital.

731 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!