Pego estudia oferir habitatges socials cedits per un promotor privat

Este matí, la regidora d’Urbanisme s’ha reunit amb un tècnic de l’IVVSA i un promotor privat de Pego per a estudiar com es podria plasmar esta realitat. De moment, però, el conveni a tres bandes està a l’espera de la redacció d’una nova llei de Foment del lloguer que s’espera que el Govern central presente en menys d’un mes.
Pego no deixa de buscar solucions per a aquelles persones que estan passant per moments de dificultat econòmica. Si ahir parlàvem de què el banc d’aliments cobreix les necessitats bàsiques de més de 200 persones. Hui centrem la informació local en l’habitatge.

Recordem que durant el plenari ordinari del 7 de març, l’alcaldia de l’Ajuntament de Pego va presentar una moció -que va ser aprovada per unanimitat- d’adhesió al conveni per a la creació del fons social d’habitatges entre la FEMP, diversos ministeris i entitats financeres.

Este fons naix amb 5.891 habitatges que aporten 33 entitats financeres al conveni. Estes cases tenen com a destí cobrir la necessitat bàsica d’un habitatge a aquelles “famílies en situació d’especial vulnerabilitat que hagen estat desallotjades de les seues cases després de l’1 de gener de 2008”. Les bases del conveni marquen un període de lloguer de 2 anys. Les rendes de lloguer per un pis del fons social d’habitatges oscil·len entre els 150 euros i 400 euros al mes, amb un límit màxim del 30% dels ingressos nets totals de la unitat familiar.

De moment, l’Ajuntament de Pego no ha rebut resposta sobre la seua inclusió o no a este fons social d’habitatge. No obstant això, mentre espera, ha rebut l’oferta d’un promotor privat del municipi que vol cedir 7 habitatges de 2 i 3 habitacions en lloguer social.

Per veure les possibilitats de fer esta proposta viable, este matí la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pego, Alicia Siscar, s’ha reunit amb el promotor privat i un tècnic de l’Institut Valencià de l’Habitatge (IVVSA), David Calduch. Este últim ha informat les parts interessades els tràmits a dur a terme i alguns requisits que s’haurien de complir per part del promotor perquè es pugueren considerar lloguers socials. També quins requisits haurien de complir les persones interessades per a optar a un pis dels ofertats com són l’empadronament, un mínim d’ingressos i altres detalls. Una vegada filat tot això, es signaria un conveni entre l’Ajuntament de Pego, l’IVVSA i el promotor privat.

Si el projecte tira endavant, però, haurà d’esperar com a mínim un mes que és el que està previst que tarde en presentar-se la redacció d’una nova Llei de Foment del lloguer que està redactant el Govern central.
527 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!