Pego comptarà amb més zones per a gossos

Després d’aprovar-se per unanimitat una proposta de Compromís per Pego que demana la millora d’estes zones proposant adequar la que actualment existix i incrementar, en tres més, les àrees dedicades a l’esbarjo dels gossos. En el debat els grups de la corporació també han coincidit a assenyalar que, malauradament, esta millora haurà d’anar acompanyada de multes i una modificació de l’ordenança per minimitzar el poblema.
Davant la constant problemàtica dels excrements de gossos en la via pública, hui Compromís per Pego ha presentat una moció al ple en la que proposava augmentar les zones dedicades a què els gossos facen les seues necessitats, atenent que actualment només hi ha una zona al nucli urbà. A més de millorar la que ja hi ha proposaven habilitar tres zones més: una altra al passeig Verdales i altres dos més cèntriques i més menudes situades, per exemple, al passeig Cervantes i a la plaça de l’Antic Regne de València.

Explicava des de Compromís Àngel Oltra que les zones destinades a què els gossos feren les seues necessitats haurien de comptar amb «un vallat perimetral que impedisca eixir els animals, amb un terreny de terra, grava o arena que facilite la seua desinfecció periòdica, que tinga porta amb pastell per a poder accedir al recinte sense perill que els animals s’escapen, presència d’elements fixes o arbres, punts d’aigua, papereres, cartelleria informativa sobre l’ús de la instal·lació i de les possibles sancions, obligatorietat dels propietaris de gossos de recollir els excrements, desinfeccions periòdiques del recinte i dimensions adients perquè els animals puguen córrer».
La finalitat última, explicava el portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra, és «facilitar a la gent que puga anar allí amb els gossos i evitar els excrements a les vies públiques». Era conscient Oltra que «no serà suficient», però és «una manera d’anar millorant».
«És un tema preocupant» reconeixia Carmelo Ortolà, des de Ciutadans de Pego, «perquè panderades hi ha per tot el poble». Assegurava que «no es tracta que s’haja de fer un statu quo policial amb un agent a cada cantó, sinó que es tracta de què hi haja un poc de civisme per part de la gent que sàpiga que hi ha unes normes que s’han de complir». El portaveu de Ciutadans de Pego assenyalava que, efectivament, s’han de millorar les àrees destinades als gossos, però indicava que això ho acompanyaria «d’una modificació de l’ordenança» i suggeria la inclusió de la identificació de l’ADN dels gossos, per a posteriorment posar-li una multa exemplar «al que ho ha fet fora de lloc», però reconeixia que primer s’han d’aplicar millores de zones per a gossos.
Javier Gascó, des del PP, comentava que «és un problema greu del poble i que la conscienciació de les persones és bàsica perquè el problema desaparega». Posava l’accent en que des de l’Ajuntament s’haurien de fer campanyes dedicades als més menuts. També suggeria que els cartells siguen ben grans per dissuadir. Ressaltava que també serà important el manteniment de les futures zones per a gossos.
El partit socialista es mostrava «molt d’acord amb moltes de les coses que inclou la moció» alhora que Enrique Moll assenyalava que molts d’eixos punts “ja estan fent-se” i posava com a exemples la campanya informativa del canvi de normativa que es va realitzar casa per casa. Així mateix considera que la dotació de papereres amb dispensadors de borses és suficient. Subratllava que la desinfecció periòdica de l’única zona destinada a que els gossos facen les seues necessitats ja es fa. Enrique Moll recalcava, però, que «la gent ha de ser més cívica, més responsable» perquè el problema desaparega. Lamentava Moll que s’haja d’acudir a les multes per dissuadir la gent.


615 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!