L’oficina tècnica de l’Ajuntament de Pego explica com utilitzar el nou sistema de georreferència europeu en el dia a dia de l’administració

En la Jornada tècnica ‘ETRS89: Efectes de l’entrada en vigor del nou sistema de referència per a la informació geogràfica. Solucions i experiències’. L’oficina d’urbanisme fa servir este nou sistema des què va elaborar la ponència cadastral de 2011 junt amb la Gerència Territorial de Cadastre d’Alacant.
Des de 2007, amb l’entrada en vigor del Reial Decret 1071/2007, de 27 de juliol, està implantant-se en l’administració pública el nou sistema de referència per a la informació geogràfica. Este nou sistema que serà d’obligatori a partir de l’1 de gener de 2015, és el de referència a Europa i es denomina European Terrestrial Reference System 1989, d’ahí les inicial de la jornada ETRS89.




Este nou sistema d’informació georreferenciada implica, segons les fonts, nombrosos beneficis a l’hora de gestionar eixa informació:

– «Dades interoperables per a tot el territori i completa integració de la informació geogràfica.

– Es pot localitzar de manera única i inequívoca parcel•les, hidrants, informació crítica en emergències i qualsevol recurs del territori, el que permet i agilitza anàlisis i estudis parcials.

– L’usuari pot utilitzar les coordenades del seu GPS per a posicionar-se sobre la nova cartografia sense necessitat de realitzar transformacions entre sistemes».

Al voltant d’este sistema la Diputació d’Alacant, l’Institut Cartogràfic Valencià, Terrasit, el col•legi oficial d’Enginyers tècnics en Topografia, amb la col•laboració dels ajuntaments d’Elx i Pego, van organitzar, el passat 14 d’octubre, la Jornada tècnica ETRS89 per a avançar els efectes de l’entrada en vigor del nou sistema de referència per a la informació geogràfica.




Els enfocaments des de l’administració local els va exposar la topògrafa municipal Àngela Server Bondia. Va ser l’encarregada d’exemplificar com s’utilitza el nou sistema de georreferència europeu en el dia a dia, aplicat a diferents expedients com són la gestió cadastral, els expedients de planejament i gestió urbanística i els expedients de disciplina urbanística i ambiental.




L’Ajuntament de Pego va ser convidat a participar en esta jornada tècnica perquè l’oficina d’Urbanisme en 2011, per a col•laborar en la revisió cadastral amb la Gerència Territorial del Cadastre d’Alacant, va haver d’adaptar la cartografia municipal a l’ETRS89. Des d’aleshores l’oficina tècnica està fent ús del nou sistema de referència europeu per a la informació geogràfica que diàriament utilitza.
827 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!