Les associacions pegolines interessades a disposar d’un local a l’antic institut poden presentar la sol•licitud fins el 31 d’octubre

Esta sol•licitud estarà disponible a l’Ajuntament de Pego i a la seua pàgina web. En ella cada associació haurà de facilitar el major nombre d’informació possible sobre les seues necessitats, dies de reunió, horari, etc. Este va ser l’únic acord clar al que es va arribar ahir en la primera reunió entre l’Ajuntament de Pego i les associacions de Pego sobre la futura gestió del primer edifici de l’antic institut.
Ahir de vesprada va tenir lloc al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego la reunió acordada després de la Jornada de Neteja, entre l’alcalde de Pego, la regidora de Cultura i l’Assemblea Oberta de Pego per a començar a parlar sobre la futura gestió de l’antic institut (del primer mòdul). La reunió d’ahir, però, va ser més bé informativa, ja que van ser moltes les associacions que van acudir a la crida de l’Ajuntament de Pego. Hi van assistir confraries, falles, moros i cristians, associacions esportives, socials i culturals.
Els informats, l’alcalde, el primer tinent d’alcalde i la regidora de Cultura, a més del secretari. Explicava Enrique Moll, alcalde de Pego que actualment l’Ajuntament disposa d’un local “al que volem donar-li un ús” i és per això que anem a obrir una espècie de cens d’associacions que vullguen tenir un espai al si del primer mòdul de l’antic institut, “per a saber la necessitat real que té el poble de Pego d’ocupar eixe espai”.
El primer tinent d’alcalde incidia en esta última idea, que allò essencial en un principi “és saber la necessitat real” per a maximitzar el rendiment de tot l’edifici. És per això que l’Ajuntament ha dissenyat un formulari de sol•licitud.
Eixe formulari es pot adquirir a l’Ajuntament de Pego i també, en breu, es podrà descarregar de la seua pàgina web, www.pego.org. Les associacions que estiguen interessades en presentar-lo perquè tenen la necessitat d’un local, podran fer-ho fins el divendres 31 d’octubre per registre d’entrada a la planta baixa del consistori.

En eixa sol•licitud s’ha de detallar al màxim les necessitats de cada associació. No només quantes voltes es necessita per a reunir-se, sinó també els horaris i la finalitat d’ús de les instal•lacions, nombre de membres, entre d’altres detalls.Actualment l’edifici està pendent de les obres que contempla el pressupost de 2014, quantificades en 38.044€. Segons informava la regidora d’Urbanisme, Alicia Siscar, l’Ajuntament està donant d’alta la llum i l’aigua, a més d’eliminar les males herbes.

Sobre el futur model de gestió, el debat va ser intens, sobretot entre els representants de l’Assemblea Oberta de Pego i els representants de l’equip de govern. I és que l’Assemblea Oberta de Pego està estudiant diferents models de gestió (que es poden llegir al perfil facebook de l’Assemblea Oberta de Pego) que apunten a l’autogestió de l’espai entre les associacions que allí convisquen. L’altra possibilitat que també s’apuntava, tant per part de l’Ajuntament com d’altres associacions presents, és que cadascú, pague una quota mensual acord amb l’ús que faça de les instal•lacions i siga l’Ajuntament qui es faça càrrec del manteniment general. No es va arribar a un acord en esta qüestió i, pel que s’intuïx encara queda bastant per debatre i finalment arribar a un acord.
892 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!