Presenten una moció de censura a l’actual Junta Directiva del Club de Tennis Pego

Un grup de socis va enviar dimecres passat un burofax amb la moció signada per més del 10% dels socis amb dret a vot. Esta ve motivada per una decisió presa en l’última assemblea general ordinària al respecte de l’ubicació d’una pista de pàdel i les formes en què esta decisió es va adoptar. La Junta Directiva defensa la decisió amb xifres econòmiques.
Qui anava a dir que una pista de pàdel podria provocar un cisma? Al Club de Tennis Pego s’ha donat el cas. La setmana passada, més concretament, dimecres passat, més d’un 10% de socis del club amb dret a vot (el club té al voltant de 300 socis -tot i que no tots estan al dia del pagament de quotes. Estos no tenen dret a vot), van enviar a l’actual Junta Directiva, via burofax, una moció de censura.
Esta moció de censura ve motivada per una decisió presa en l’última assemblea general ordinària del Club de Tennis Pego, celebrada el passat 12 d’agost. El tercer punt de l’ordre del dia incloïa l’aprovació d’un projecte de pista de pàdel. Segons les 29 persones que han signat la petició de la moció de censura en eixe punt no s’especificava l’ubicació en què s’ha instal•lat eixa nova pista de pàdel. Segons la Junta Directiva en el punt sí que s’especificava que el projecte es desenvoluparia a la pista poliesportiva.

La votació presencial va ser molt ajustada: 15 vots en contra i 13 a favor de l’ubicació de la pista de pàdel on està. El problema es va presentar amb els vots delegats. La Junta Directiva va aportar entre 32 i 34 vots delegats a favor de l’ubicació de la nova pista de pàdel. Estos vots es van presentar després de la votació presencial, guanyada per sector contrari. Segons els socis signants de la moció de censura, els estatuts del Club de Tennis no contemplen la delegació de firmes. També asseguren que des de la Directiva no se’ls va deixar verificar eixos vots delegats per comprovar la seua validesa. Per últim, informen que el secretari els va instar a dur el cas a la via judicial si creien que no era correcte el procediment.

Davant esta circumstància, la part contrària va demanar la documentació relativa a l’assemblea per a poder anar al jutjat però, segons expliquen, la Directiva no la va facilitar en temps i forma pel que no van poder iniciar el procediment judicial. L’altra opció ha estat presentar la moció de censura.

La Junta Directiva defensa la seua actuació, tot i que reconeix que les formes no van ser les adequades, com denuncia l’oposició. Explica que la tensió entre les parts ja era patent abans de l’assemblea general ordinària.

Des de la Junta Directiva s’argumenta la tria de la pista poliesportiva perquè és un espai que, en els dos últims anys, només s’ha utilitzat 8 vegades i per tant, assegura la Directiva, “no és una pista rendible”. No obstant, des de l’altra posició s’al•lega que, en canviar l’ús d’una instal•lació, l’assemblea que podia triar eixe canvi d’ús hagués hagut de ser extraordinària i no ordinària, segons els estatuts. En este punt la Directiva també discrepa.
Una altra de les raons que ha dut a la Directiva a triar on s’ha instal•lat la nova pista de pàdel és que complix amb les mesures reglamentàries que permet organitzar competicions federades. Defensen que si no es poden realitzar tornejos la inversió és impossible de recuperar i que, en només un mes, amb l’organització de la tercera lliga de pàdel, s’ha recuperat la meitat de la inversió, ja que s’han apuntat 59 parelles (118 persones), que paguen, cadascuna 50€ per participar, el que dóna 5.900 euros. Als que s’ha de sumar la publicitat que s’inserix a la pista de tennis que aporta 300€. La inversió va ser de 10.500 euros. Davant estes xifres, la Directiva assevera que “per al Club era la millor possibilitat” i que “hem encertat en la decisió”.

Els 29 socis que han signat la moció de censura i la Junta Directiva coincidixen en un sol punt: feia falta una nova pista de pàdel. Els contraris a l’ubicació actual creuen que esta s’hagués hagut d’instal•lar al costat de les que ja hi ha per a unificar espais i mantenir lliures pistes a les que se’ls pot donar altres utilitats. Alhora que recorden que, en compte d’actuar tan ràpid amb la instal•lació de la pista de pàdel -la setmana següent a l’assemblea ordinària-, altres instal•lacions del Club necessitaven d’actuacions de millora urgents com és el vestuari de les dones. Sobre esta qüestió, la Directiva avança que les obres s’han pensat realitzar cap a gener o febrer, quan no l’activitat esportiva és més baixa per a no molestar.

Des de la Directiva també es trasllada que es proposar als socis que han presentat la moció fer una Junta de consens, amb equitat de membres de les dos parts enfrontades, a excepció del President perquè és un càrrec més representatiu. Esta proposta no es va acceptar perquè es creu que seria inoperant al tenir el President vot de qualitat. Asseguren els opositor que només serviria per netejar la imatge de l’actual Junta Directa.

Tot apunta que les postures són irreconciliables i que no s’arreglaran després de la moció de censura. No obstant, esperarem a veure quin és el resultat de tot el procés.
840 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!