Les obres del carrer Jaume I, les estàtues de Miquel Costa i les infrastructures del col•legi Ambra centren la darrere part del plenari ordinari

L’eixida d’algun poble de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme també és contestat. Es dóna a conèixer el nombre d’agents de la Policia Local i que la Unitat de Conductes Adictives de la Marina Alta té falta de personal i un temps d’espera superior a la resta, com també nombre de persones a atendre. Avui dimecres, amb vistes a un plenari extraordinari el divendres a les 8’15 del matí, acabem d’informar dels assumptes que es van tractar al darrer plenari ordinari que va tenir lloc a l’ajuntament de Pego. En aquesta ocasió abordem el punt de precs i preguntes. Aquest l’iniciava el portaveu del Bloc, Àngel Sendra que llegia un document remés per l’Associació Comarcal de la Marina Alta d’ajuda a la Drogodependència per a demanar als diferents ajuntaments que col•laboració perquè la Unitat de Conductes Adictives millore les seues condicions. A la Marina Alta només hi ha una UCA que està situada a Dénia el que provoca que se supere per més del doble, la ratio establerta per llei. A més, esta és l’única UCA sense administratiu i on el temps d’espera és superior a la mitjana.

A continuació va ser Fernando Gil, com a portaveu del PP, qui va prendre la paraula per a preguntar, en primer lloc “si es veritat el que la Conselleria ens ha dit d’un import addicional d’aproximadament 523.982 euros” en la construcció de les 5 places. Així mateix, Gil va preguntar si “es veritat que s’han fet tota una sèrie de modificats, motiu pel qual s’ha retardat l’acabat” de l’Avinguda Jaume I. Per últim va voler saber el portaveu popular “per què s’ha demanat que qui vullguera signara un escrit en contra del que la Conselleria ha fet i sufragat.”

Fernando Gil també va voler saber “quina classe de projectes tenen previst fer” els regidors de l’ajuntament de Pego. Anomenant prèviament “l’estudi que està fent la socialista Anna Aparisi per a obrir la ronda de Benitubes i un curs per a tenir major formació en urbanisme.” Una altra de les preguntes del portaveu popular va estar “quin contracte uneix a l’ajuntament de Pego amb Ràdio COPE i amb Portal Mas.” També va interrogar Gil sobre la “incidència del recurs de reposició sobre la pujada catastral”.

A continuació va prendre la paraula en el Partit Popular Maite Ferrándiz que va consultar sobre “els motius perquè algunes poblacions se n’han eixit de la Mancomunitat” de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúbia i Les Valls.

Aquesta pregunta la contestar directament l’actual portaveu del Bloc i també president de dita mancomunitat, Àngel Sendra, que va explicar que “a la Mancomunitat hi ha una aportació econòmica que la fa l’ajuntament de Pego que és la més quantiosa i després estan les aportacions de la resta de poblacions. Amb això es cobreixen els serveis d’ajuda a domicili, les treballadores socials i les psicòlogues, entre d’altres.” Però eixa situació va canviar sensiblement en arribar Sendra a la presidència ja que aquest va demanar “que donaren l’aportació econòmica que els tocava per cada municipi i van contestar –relatava Sendra- que si havien de pagar s’ho deixaven.”

El president de la Mancomunitat anava més enllà i aventurava que si la “Vall de Gallinera –municipi que ha deixat l’organització- ha agafat una treballadora social a mitja jornada, li costarà més de 12.000 euros –que és el que se li demanava- i no tindrà tots els serveis que ofereix la Mancomunitat.”

Tornant a les preguntes, Maite Ferrándiz va voler que la regidora de turisme -absent- explicara “què promociona del nostre poble” la guia gastronòmica que fa poc temps va ser editada.D’altra banda, la portaveu popular, va realitzar un prec per tal que els partits que conformen l’equip de govern no critiquen negativament la feina que desenvolupa per a la Diputació d’Alacant.

En aquest punt va ser l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà, qui va prendre la paraula per a preguntar a la líder de l’oposició si “podria dir-li quant van costar les escultures des les Fonts de les Nimfes, el bust de Jaume I i el porc senglar i com es va pagar a l’escultor pegolí Miquel Costa”. Així mateix també va interrogar sobre “on està l’expedient de contractació” de l’empresa Rusafa que va cobrar pels treballs fets al voltant de 67 milions de les antigues pessetes.

Ferrándiz responia a la primera pregunta que “el porc senglar i el bust de Cervantes són donacions. Les altres escultures tenen el seu expedient a l’ajuntament de Pego”.

Davant aquesta resposta l’edil independent Carmelo Ortolà, va expressar la seua sorpresa perquè explicava, “si és una donació com és que ara este escultor reclama 50.000 euros i si no se l’emporta?” Al que Ferrándiz va contestar que és possible que se’l vullga endur.

El portaveu de Ciutadans de Pego, Pascual Garcia, va llançar una pregunta per a Eduardo Siscar, absent de la sessió, per a saber “qui porta FADESA a Pego” perquè, aclaria l’alcalde, “el PP declara que és el tripartit qui porta FADESA.”

En el torn de les contestacions a les preguntes del plenari anterior, el primer tema que va sorgir va ser els problemes d’infrastructures que pateix el Col•legi Públic ‘Ambra’ al que l’exregidor d’Educació, Àngel Sendra va contestar que “allí quan van entrar a governar es van trobar molta feina a fer”, tot i que puntualitzava que no era competència absoluta del municipi.

La contestació no va deixar satisfeta a Paqui Orihuel, autora de la pregunta, així que es va obrir un debat a dues bandes per a concloure, segons Àngel Sendra que “el problema de fons són les aules d’infantil”.

Per a tancar aquesta qüestió va intervenir l’actual regidora d’educació, la independent Elvira Ciurana per a explicar que “el manteniment de l’escola el fa l’ajuntament. Quan hi ha deficiències s’encarrega de reparar-les.” Tot i que aclaria que és la fuga d’aigua és problema habitual perquè “les arrels dels arbres trenquen les canonades”.

En un altre ordre de coses, es coneixia que Pego té 20 agents de Policia Local que cobreixen una ratio d’un agent per cada 545 habitants quan en 2003 hi havia 16 i la ratio cobria un agent per cada 675 habitants. En aquests anys s’han incorporat 6 nous agents, 4 interins i 2 que encara estan en l’acadèmia. Explicava el regidor de seguretat ciutadana.

Dels contenidors soterrats, el regidor de residus urbans, el socialista Andreu Dominguis va explicar que l’empresa productora del producte no veu el motiu perquè aquestos s’inunden. De moment estan estudiant-ho.

Per últim la regidora de mitjans de comunicació, Marian Tamarit, va explicar que la situació de Ràdio Pego és que “falta la dissolució de l’S.L. perquè faltava el meu nomenament per a prendre l’acord de disolució”. D’altra banda, també va informar que “hi ha un esborrany de reglament.”

253 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!