Les empleades de la llar tenen fins el 30 de juny per a regularitzar la seua situació laboral

Canvis que comporta la integració de les treballadores del servei domèstic al règim general dels treballadors/es. Entre el més important, que la responsabilitat de donar-les d’alta recau en la persona que contracta. Que no resulta caríssim fer-ho. Que és determinant el salari i no les hores.
Al mes d’abril Creama Pego, junt a Volem van realitzar una xerrada informativa sobre la integració del Règim especial de les treballadores de la llar al Règim general de treballadors/es.

L’1 de gener de 2012 es va produir la integració efectiva dels treballadors/es fins ara inscrits en el Règim especial de treballadors/es de la llar en el Règim general, el que implica que han passat a ser treballadors/es per compte aliè. Este canvi comporta, suposadament, una millora i reconeixement de la condició laboral de la treballadora de la llar.

El col•lectiu s’equipara a la resta de treballadors/es del Règim general de la Seguretat social, excepte en les cobertures de desocupació, formació i fogasa. Així, les cobertures contemplades són: incapacitat temporal per malaltia comuna; incapacitat temporal per malaltia professional; accidents de treball; maternitat i paternitat; jubilació; assistència sanitària i IMS (Incapacitat, Mort i Supervivència).

El president de Volem, Carmelo Nofuentes, assenyalava els punts més importants d’esta integració:

– La responsabilitat sobre la treballadora recau en la persona que contracta, que és qui ha de tramitar l’alta a la Seguretat Social.
– El canvi de règim per a contractar no resulta caríssim.
– Es cotitza per salari i no per hores.
– Tothom té dret a les seues vacances, etc.

Les treballadores de la llar que actualment estan cotitzant com a autònomes hauran de regularitzar la seua situació abans del 30 de juny de 2012, sinó quedaran excloses del sistema.

La tramitació es pot fer telemàticament entrant en la pàgina web de la Tresoreria de la Seguretat Social

Les empleades de la llar tenen fins el 30 de juny per a regularitzar la seua situació laboral

Creama Pego junt a Volem va organitzar una xerrada informativa per explicar els canvis que suposa la integració de les treballadores del servei domèstic al règim general dels treballadors/es. Entre el més important, que la responsabilitat de donar-les d’alta recau en la persona que contracta. Que no resulta caríssim fer-ho. Que és determinant el salari i no les hores. I que les treballadores de la llar que estigueren cotitzant com a autònomes tenen de temps per a regularitzar la seua situació fins el 30 de juny.
(més…)
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!