Pedro Barranco i l’equip de bombers de Gandia, campions autonòmics en rescat en accidents de trànsit

Per segon any consecutiu estaran en el Campionat Estatal que tindrà lloc a Toledo del 29 de maig a l’1 de juny. El Campionat autonòmic d’Excarceració ha introduït el protocol d’actuació en casos d’accident.
Quan escolteu el nom de Pedro Barranco de segur que feu dos associacions immediates: Acció Urgent i rescat en accidents de trànsit. I és que aquest sanitari d’Acció Urgent no para en la seua tasca de superació. Durant el cap de setmana que acabem de passar, 30 de març – 1 d’abril, Pedro Barranco ha participat, junt a l’equip de bombers de Gandia en el Campionat Autonòmic d’Excarceració, és a dir, de rescat en accidents de trànsit. I han complit amb l’objectiu marcat, revalidar el títol de campions de la Comunitat Valenciana.

Com a novetat, que enguany els huit equips de bombers participants i els seus huit santiaris, han aplicat el protocol d’actuació per a accidents de trànsit, com explicava el mateix Pedro Barranco que ressaltava que este fet ha fet acudir a un major nombre de persones a veure el campionat.

L’aplicació del protocol d’actuació és un pas més endavant important ja que fins al moment “cadascú arribava, no hi havia cap control entre sanitaris i bombers. Cadascú feia el que bonament podia a l’hora de treballar en un accident”, explicava Pedro Barranco. El protocol d’actuació ha permès que “des què s’arriba a l’accident de trànsit fins a que s’extrau a la víctima, sempre hi ha una fusió entre els sanitaris i els bombers. I la manera d’actuació sempre va a bolcar-se cap al pacient”.

Huit equips de bombers de la província de València han partit en el V Campionat Autonòmic d’Excarceracions a Catarroja que ha tingut lloc este cap de setmana. Assegurava el sanitari d’Acció Urgent que hi hagut “molt bon nivell”.

Els campions autonòmics competiran al VIII Campionat d’Espanya que se celebrarà a Toledo del 29 de maig a l’1 de juny de 2012. L’objectiu d’este tipus d’esdeveniment és el de millorar la qualitat d’actuació en els accidents de trànsit amb persones atrapades i l’assistència a les víctimes que es produïxen en este tipus de sinistres.

Pedro Barranco agraïa l’ajuda prestada pel voluntariat que forma Acció Urgent que els fan, desinteressadament, de víctimes per a practicar durant els mesos d’entrenament que precedixen este tipus de campionats.
549 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!