L’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego s’organitza per manifestar el seu rebuig a la política educativa del Consell

“Des què ens hem assabentat del que anaven a fer en Batxiller i els reajustaments dels sous dels professors, hem començat a fer pancartes, a posar cartells per l’institut, i a donar fulls informatius als alumnes”, explica l’alumnat de l’IES Enric Valor.
Ahir milers de persones es van concentrar a les tres capitals de província per a dir sí al valencià en l’educació pública. 22.000 persones segons l’organització: 15.000 a València, 5.000 a Alacant i 2.000 a Castelló. És el primer pas, perquè l’atac de la Conselleria d’Educació a l’educació va molt més enllà i per això són diversos els actes que s’estan duent i es duran a terme per part de la comunitat educativa. I és que des de la Conselleria es vol:

“- Incrementar del nombre d’alumnes a 35 per aula en els cursos d’ESO i més de 35 en Batxillerat.
– Reduir grups a l’ESO: es perdrà un grup de 1r d’ESO, un altre en 2n i un altre de 3r, i per tant, augment del nombre d’alumnes per aula.
– Fer desaparèixer els programes com: Compensatòries, atenció a l’alumne estranger i alumnes amb dificultat d’aprenentatge.
– Fer desaparèixer grups de reforços, desdobles i optatives.
– Impossibilitar el fet de triar la llengua d’aprenentatge.
– Reduir el nombre de professorat, entre 9 i 16.
– Disminuir despeses i recursos.”

Davant eixe retrocés l’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego ha decidit organitzar-se i sumar-se a les mobilitzacions que ja s’estan duent a la Marina Alta. Explicava Aida Banyuls, subdelegada de 4t B, que “des què ens hem assabentat del que anaven a fer en Batxiller i els reajustaments dels sous dels professors, hem començat a fer pancartes, a posar cartells per l’institut, i a donar fulls informatius als alumnes”. Així mateix, “volem declarar els dilluns com a dia de dol i fer una petita manifestació o concentració en el Passeig”. Una concentració que encara està pendent de data i hora.

Quan ho tinguen tot organitzat l’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego té pensat dur a terme un tancament a les instal•lacions del centre, vestits de dols per a “demostrar al conseller d’Educació, en funcions, que volem que es millore l’educació”.

Des de l’IES Enric Valor, també estan organitzant un grup representatiu per a que acudisca a la concentració que tindrà lloc dissabte, 11 de juny, a les 12 del migdia a la Glorieta de Dénia per a mostrar el rebuig de professorat i alumnat a les retallades educatives de la Conselleria, a la que també s’ha sumat Pego. També s’estan organitzant per a acudir a la gran manifestació que s’està preparant per al diumenge 19 de juny.

L’alumnat s’està organitzant a través dels delegats i subdelegats de les diferents classes. Assegurava la portaveu de l’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego, que la majoria de l’alumnat recolza el que s’està fent.

Manifestava Aida Banyuls que “encara que siga poquet, [el que s’està fent] ajuda a què el conseller d’Educació [en funcions] es done compte que estem indignats i que en l’educació no es pot invertir ben poquet perquè som el futur”.


345 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!