L’Ajuntament de Pego començarà a actuar a Monte Pego abans que s’acabe l’estiu

Hui dijous i divendres 19 d’agost l’alcalde es reunirà amb les dos associacions de veïns i veïnes de la urbanització per a explicar-los el pla d’actuació de la primera de les tres fases en què ha dividit l’Ajuntament de Pego les diferents actuacions que ha projectat per a posar al dia la urbanització en el terme municipal de Pego, una intervenció que permet actualment el procés judicial marcat per la sentència 189/2014. Quan s’acaben els treballs el consistori remetrà la factura a l’empresa urbanitzadora perquè es faça càrrec del cost, com indica el procés judicial. D’altra banda, des de l’Ajuntament es vol iniciar conversa amb els ajuntament d’El Ràfol d’Almúnia i Dénia per a intentar crear una Mancomunitat de Serveis per Monte Pego.
La delicada situació de Monte Pego és coneguda pels pegolins i les pegolines, principalment pels veïns i les veïnes directament afectats. Després de sentència 189/2014 del TSJCV, els veïns i les veïnes continuaven demanant millores en la urbanització i, tot apunta que en breu començaran a notar-ne alguna. L’alcalde de Pego, Enrique Moll, informava ahir a Ràdio Pego que este matí i divendres 19 d’agost, tenia dos reunions amb les dos associacions de veïns que existixen a Monte Pego per a plantejar-los el pla d’actuacions de la primera de les tres fases en què ha dividit l’Ajuntament les millores a realitzar en la urbanització. El consistori pegolí, explicava Moll, «pot començar estes actuacions perquè en estos moments compta amb autorització judicial per a poder intervindre a Monte Pego».
De les tres fases comentades, la primera, que es voldria començar abans que finalitze l’estiu, contempla la senyalització de la zona de Monte Pego que està ubicada al terme de Pego. La setmana que ve des de l’oficina tècnica i la policia local s’anirà a comprovar si l’empresa urbanitzadora ha complit amb la sentència i hi ha actualitzat la senyalització. Si no és així, l’Ajuntament iniciarà el pla d’actuació previst. Esta fase té un cost previst de 18.000 euros. Aclaria l’alcalde que, «en acabar l’actuació, l’Ajuntament li enviarà la factura a l’empresa perquè es faça càrrec i, sinó la paga s’anirà via embargament».
La segona fase, que s’espera poder començar entre octubre i novembre, contempla l’adequació de les voreres i vials de la urbanització en terme de Pego i, en este cas, igual que en l’anterior, quan s’acaben els treballs, valorats en uns 27.000€, la factura s’enviarà a l’empresa urbanitzadora, explicava Moll.

«La tercera fase és la més complicada perquè comporta la connexió de les diferents depuradores al clavegueram municipal i la instal·lació de l’enllumenat públic de la urbanització», informava Enrique Moll. En esta fase, continuava exposant el primer edil, «si l’Ajuntament no aconseguix algun tipus de subvenció d’administracions supramunicipals com la Diputació, la Generalitat o fins i tot la Unió Europea, l’equip de govern s’haurà d’asseure amb els propietaris i veure de quina manera es pot solucionar».
L’alcalde informava que a hores d’ara «el consistori desconeix, perquè l’empresa no ho ha comunicat a l’Ajuntament, l’estat en què estan les infraestructures, l’estat en que es troben les connexions de llum o l’estat en que es troben les connexions d’aigua. De fet, no sabem ni a on estan les connexions d’aigua», denunciava Moll.

Agafant esta última línia, Enrique Moll explicava a Ràdio Pego, que s’afegix la problemàtica que la urbanització ocupa tres termes municipals (Dénia, El Ràfol d’Almúnia i Pego) i, per exemple, el motor de l’aigua i la majoria de depuradores no estan en terme de Pego. És per això que l’Ajuntament «té intenció d’intentar fer una Mancomunitat de Serveis amb El Ràfol d’Almúnia i Dénia». Açò suposaria que «algú es faria responsable i algú cobraria per eixos serveis (Policia Local, recollida de fem i aigua, principalment)».
En conjunt, l’alcalde pegolí, resumia la situació actual de Monte Pego com que «estem en un procés d’intentar posar en el seu lloc una urbanització que, al nostre parer, ha estat abandonada per l’empresa i que, per motius judicials, no ha pogut intervindre l’Ajuntament».
Segons explicava Enrique Moll les dos associacions de veïns de Monte Pego ja disposen de la documentació amb la informació relativa a la primera fase. Esta els va ser facilitada per si volien presentar esmenes i, li constava, que s’hi havien fet per rectificar algun punt de la senyalització proposada. Així mateix, en la reunió de hui amb una d’eixes dos associacions (el 19 d’agost tindrà lloc l’altra), un representant de l’empresa encarregada dels treballs anava a explicar la planificació de l’actuació de la primera fase.

883 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!