L’Ajuntament de Pego aprova el compte anual de 2015 i reconeix quasi 13.000€ en factures

El primer punt és, afirmava el regidor d’Hisenda, un acte administratiu «pur i dur» per a poder presentar el compte municipal, en temps i forma, al Síndic de Comptes. De les factures presentades en el tercer reconeixement de crèdit de 2016 destacava el canon a la CHJ pel vessament de la depuradora al barranc de la carretera del mar, de quasi 11.000€.

Abans de l’1 d’octubre tots els ajuntaments han de presentar els comptes de l’exercici anterior a la Sindicatura de Comptes. És per això que hui la regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Pego pujava al ple ordinari d’agost l’aprovació del compte anual corresponent a 2015. Carmelo Ortolà, responsable d’Hisenda, deixava clar que el punt «no es tracta de cap vinculació política, de si estem o no estem d’acord amb uns pressupostos que s’han o no s’han executat, sinó que es tracta de la fiscalització econòmica pura i dura dels comptes municipals realitzada des d’Intervenció».
Irene Sendra, des de Volem Pego, manifestava que «el que ens xoca és que a l’altura que estem encara no s’hagen pogut aprovar els pressupostos de 2016». La resta de partits s’han postulat a favor del punt i el compte anual de 2015 s’ha aprovat per unanimitat.
També pujava a ple hui el tercer reconeixement de crèdit de 2016 per un valor de 12.799,43€ de factures presentades després del 31 de desembre de 2016, però corresponents a l’exercici anterior. Carmelo Ortolà, regidor d’Hisenda destacava d’entre totes les factures, la de muntant econòmic més cridaner corresponent al cànon de vessament de la depuradora municipal al barranc de la carretera del mar. Una factura per import de 10.919€ que l’Ajuntament de Pego paga a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.
En este cas era des de Compromís per Pego que manifestaven que confien que «el mes que ve ens passeu l’esborrany dels pressupostos de 2017 i no ens passem un any més fent modificacions com ens hem passat tot 2016».
Ortolà li responia que «tot i que tinguérem uns pressupostos aprovats, és normal fer reconeixements de crèdit».


909 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!