XXVI Volta a Peu a Pego el 3 de maig

La volta més antiga del circuit a peu de la Marina Alta que amb cita puntual arriba el primer cap de setmana de maig. A les 5 de la vesprada s’iniciarà la carrera infantil. A les 7 serà el torn dels adults. S’espera que s’inscriguen al voltant de 1.300 participants. 10 km durs en un circuit que repeteix i que té pronunciades pujades i baixades. La Volta a Peu a Pego arriba als seus 26 anys i continua així consolidant-se com la curs més veterana de la Marina Alta. La seua consolidació dins el circuit a peu de la Marina Alta permet als organitzadors del Club Esportiu “Ambra” o “Dorsal 19” a repetir circuit, definit pel regidor d’esports, Joan Carles Cambrils a de “perfil dur”. La Volta a Peu a Pego arriba després d’haver-se realitzat, amb un important èxit de participació, les proves de Teulada i El Verger.

Les aportacions econòmiques d’empreses privades i del mateix ajuntament de Pego donen els recursos materials imprescindibles perquè aquesta Volta a Peu a Pego continue viva. Assegurava Cambrils que “s’ha fet un gran esforç –per part de tothom- perquè la carrera puga continuar amb la mateixa qualitat que altres anys o millor encara.”

Aquest dissabte, 3 de maig, és la gran cita per als corredors de la Marina Alta i de tots els racons de la geografia valenciana. El circuit té un recorregut de 10 km en la prova d’adults, amb pujades i baixades pronunciades que confirmen la duresa de la prova. Els 10 Km es realitzaran en 2 voltes de 5 km cadascuna. El circuit infantil serà de 1.585 m totals també distribuïts en dues voltes de 782 m. L’eixida tindrà lloc a les portes del Pujol. A partir de les 5 de la vesprada pel que fa als més menuts i a les 7 de la vesprada per a la prova d’adults.

Algunes zones per les que passa el circuit estaran, durant unes dos hores aproximadament, totalment aïllades, és per això des de la regidoria d’esports disculpen les molèsties als veïns i veïnes que es veguen afectats.

Un dels membres directius de l’organització, Ferran Ferrando, col•laborador d’aquesta casa amb el programa “Dorsal 19”, afirmava que “les coses estan posant-se apretades” perquè en mitja hora arriben la majoria d’atletes a meta. S’espera per part del Club Dorsal 19 al voltant de 1.300 participants, pel que Ferrando explicava que “el principal problema potser l’avalantxa de gent”.

L’eixida tindrà lloc a les portes del Pujol i la meta serà ja dins les pistes. Es calcula que els primers en arribar a la meta, aquelles persones que corren per guanyar facen el circuit en aproximadament 32 ó 33 minuts. Els últims que arriben a meta o poden fer en una hora i quart aproximadament. Les inscripcions es poden realitzar fins avui mateix, 30 d’abril en la pàgina web www.somesport.com/circuitapeu.

En aquesta Volta a Peu a Pego els organitzadors de l’acte han triat la fotografia del corredor italià Pietri per a homenatjar-lo en el centenari de la seua victòria en la Marató que va donar el nombre de quilòmetres que es corren avui en dia, poc més de 42 quilòmetres. L’homenatge pegolí coincideix amb el que s’ha fet al seu poble natal. D’aquest corredor agafen el nou nom del Club Esportiu “Ambra”, actualment “Dorsal 19”.

XXVI Volta a Peu a Pego el 3 de maig

La volta més antiga del circuit a peu de la Marina Alta que amb cita puntual arriba el primer cap de setmana de maig. A les 5 de la vesprada s’iniciarà la carrera infantil. A les 7 serà el torn dels adults. S’espera que s’inscriguen al voltant de 1.300 participants. 10 km durs en un circuit que repeteix i que té pronunciades pujades i baixades. (més…)
0 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!