La data del sorteig dels Habitatges de Protecció Oficial en l’aire

Per raons alienes a l’ajuntament de Pego la data del sorteig de les 23 cases de protecció oficial que estan en execució, no es pot assegurar que siga el proper dimecres, 30 d’abril. El dimecres 7 de novembre de 2007 es presentaven els 23 habitatges de Protecció Oficial que anaven a executar-se, per primera vegada a Pego. 103 van ser les sol•licituds rebudes per a optar a la compra d’aquestes noves cases que disposen de subvencions molt interessants econòmicament parlant. Una proporció, 103 per a 23, que assegura que l’eufòria només serà per a uns pocs. Les VPO, Habitatges de Protecció Oficial, estan enfocades, sobretot, a la gent jove, perquè solen ser els que més problemes tenen per a poder afrontar el pagament d’una casa pròpia, tot i que poden optar totes aquelles persones que mai han tingut un habitatge en propietat i que han estat, com a mínim, dos anys empadronades a Pego. Per suposat, tampoc han de tenir un sou menor a 9.000 euros i major de 22.000 euros.

El centenar de sol•licituds rebudes per l’IVVSA no van sorprendre a l’Institut de l’Habitatge, sinó que van complir les previsions. Per a Pego la xifra és significativa, perquè és la primera vegada que s’ofereixen aquest tipus d’habitatges i per tant el nombre de sol•licituds és un indicador verídic per a poder saber quina és la demanda real de VPO al municipi.

L’adjudicació de les cases es realitza per sorteig. En principi aquest sorteig s’hauria de realitzar després d’un termini d’aproximadament dos mesos, tot i que en aquest cas ja han passat més de 5 mesos des de la presentació del projecte i tot i que la primera notícia de la realització del sorteig públic que s’havia de realitzar al saló de plenaris de l’ajuntament de Pego indicava la data del dimecres, 30 d’abril, a les 12 del migdia, la realitat finalment ha estat una altra. Ahir van telefonar de l’Institut de l’Habitatge per a informar que no podien garantir eixa data per a la realització del sorteig. Així que, de moment, tant el consistori com Ràdio Pego estan a l’espera d’una data definitiva per a informar a les persones que han sol•licitud l’accés a aquest 23 habitatges de Protecció Oficial.
505 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!