WWF Alacant plantarà espècies de ribera al PN de La Marjal de Pego-Oliva

Serà diumenge, 27 de novembre, dins la campanya Plantació en Xarxa 2016 que es realitzarà en 13 llocs d’Espanya simultàniament. El grup local de voluntaris de WWF Alacant enguany ha triar el parc natural. Han quedat a les 9:30 en el centre d’interpretació del Parc. Des d’allí faran una xicoteta ruta caminant fins la zona de reforestació i, pel camí, aniran arreplegant residus. Si es vol participar en esta activitat és necessària la confirmació. Es pot fer escrivint grupoalicante@gmail.com o a telefonant al 636.62.02.42.
14997094_10155129101091840_999023835_n
Tot i que puga semblar estrany això de reforestar al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, la tria per a desenvolupar enguany la campanya Plantació en Xarxa 2016 de WWF, ens permet ampliar mirades en este aspecte. Sota el lema ‘Boscos Vius contra el foc’ WWF, diumenge 27 de novembre, plantarà a la Marjal de Pego-Oliva «espècies de ribera». Però és que a més, en la seua visita faran «una xicoteta ruta des de la Muntanyeta Verda fins la zona de reforestació triada i, pel camí anirem arreplegant residus».

Explica WWF que «uns boscos sans són imprescindibles per a assegurar el nostre benestar i el de les generacions futures. Ens proporcionen aire i aigua neta, retenen el diòxid de carboni que calfa l’atmosfera, donen refugi a la biodiversitat, i ens oferixen matèries primeres renovables com a fusta o resina, a més són la millor defensa contra el foc».

Assenyala l’organització que «encara que este estiu han cremat menys hectàrees, tristament es confirma la tendència ja apuntada anys arrere per WWF: hi ha menys incendis, però més destructius. Abans de l’any 2075 les àrees cremades per incendis podrien triplicar-se en la península ibèrica». És per això que enguany han triat com a lema ‘Boscos vius contra el foc’.

WWF denuncia que malgrat la importància dels boscos, el seu estat de conservació deixa molt que desitjar, ja que expliquen «Ocupen només una quarta part del territori nacional, a penes un terç de la superfície potencial que podrien ocupar. La seua qualitat ecològica està minvada per la profunda transformació que han patit els nostres paisatges en els últims segles, que ens ha deixat uns boscos molt fragmentats, sense a penes capacitat de regeneració». És per això que una de les prioritats de l’organització ecologista és «la restauració dels nostres boscos, per a ampliar la superfície forestal i millorar la qualitat ecològica dels que encara ens queden».

Enguany, el dia 27 de novembre, hi haurà plantacions en 13 llocs d’Espanya i centenars de persones es mobilitzaran per a gaudir de la natura alhora que aprenen a reforestar de la mà de WWF i els seus grups locals. El grup d’Alacant ha decidit, com hem assenyalat, centrar-se enguany en la Marjal de Pego-Oliva. La cita és a les 9.30h a la Muntanyeta Verda. La gent que acudisca a la jornada des d’Alacant ho farà en autobús que eixirà a les 8.30h., des de la Plaça dels Estels, 15. La tornada serà a les 17h. A la jornada ‘Boscos vius contra el foc’ es pot acudir qualsevol persona que estiga interessada en col·laborar. Això sí, cal confirmar l’assistència prèviament a 636620242 o grupoalicante@gmail.com. Els menors d’edat poden anar acompanyats pels seus pares i les seues mares. Només cal portar, aigua, calçat adequat i roba còmoda.

 

1990 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!