Volem Pego aposta per un govern en minoria que permeta a totes les forces polítiques aportar i sumar per desenvolupar projectes

Així mateix, Volem Pego defensa un futur govern municipal «on tots els membres electes tinguen un càrrec», ja que asseveren que «no té sentit que un regidor o regidora assumisca tres o quatre regidories mentre altres no tenen cap responsabilitat». L’agrupació d’electors al·lega que «cal buscar l’eficàcia i donar a tothom la possibilitat de treballar activament, ja que totes les persones electes som representants de la ciutadania».
Quasi dos setmanes després de la cita amb les urnes i després d’analitzar el resultat de les mateixes, Volem Pego ha emès un comunicat de premsa per a compartir amb els pegolins i les pegolines les seues reflexions. En primer lloc, però, donen les «gràcies a totes les persones que han confia amb Volem Pego».

Recorda l’agrupació d’electors que «des de l’inici teníem clar que és important començar a treballar des de dins de l’ajuntament per poder canviar les polítiques que s’han fet fins ara» i manifesten que «estem molt contents amb els resultats i sabem que ara ens queda un llarg camí per recórrer». Un camí que consideren, després d’analitzar els resultats de les eleccions municipals, que els pegolins i les pegolines han marcat amb un nou ritme. Volem Pego interpreta que «les persones han decidit que és necessari una nova forma de fer política, i nosaltres també ho pensem».

Consideren des de Volem Pego «que ara és el moment de donar veu a tots els representants de la ciutadania» perquè estan convençuts que «les persones electes han d’assumir un paper actiu en la reconstrucció del nostre poble i no estar simplement esperant quatre anys fins a les pròximes eleccions».

La afirmació anterior duu a Volem Pego a declarar que «seria important que es constituïra un Ajuntament amb una majoria simple, donant pas a què tots els regidors, del govern i oposició, aporten i sumen per desenvolupar els projectes que milloren la vida de tots i totes».
L’agrupació d’electors pegolina entén que «estem en un moment decisiu per marcar un abans i un després en la forma de governar» i és per això que defensen «un govern on tots els membres electes tinguen un càrrec», ja que consideren que «no té sentit que un regidor o regidora assumisca tres o quatre regidories mentre altres no tenen cap responsabilitat». Creuen que així la corporació municipal funcionaria amb més «eficàcia», a més de «donar a tothom la possibilitat de treballar activament» pel poble, ja que entenen que «totes les persones electes som representants de la ciutadania».

Volem Pego assevera que «és un símptoma de maduresa política i democràtica el fet de formar un ajuntament on els projectes s’aproven per consens, amb el diàleg i el debat. Evolucionant cap a una política participativa que vaja més enllà de les parets de l’ajuntament, obrint-se al poble mitjançant les consultes necessàries».

A més, també són del pensar que «els regidors/es no han de tindre dedicació exclusiva, sols l’alcalde/sa». Volem Pego també defensa que «cal suprimir els càrrecs de confiança dels partits polítics» perquè considera que «són innecessaris en un ajuntament com el nostre que disposa d’una plantilla de treballadors, tècnics i funcionaris al servei de tots els ciutadans». Consideren a Volem Pego que «els regidors i regidores han de tenir la capacitat de treball suficient per dur endavant els projectes pels quals s’han presentat, sense necessitar cap assessor/a». I este punt coincidixen amb Compromís per Pego, que la setmana passada també incloïa esta proposta entre les seues exigències.

«És el moment de polítiques transparents i participatives», manifesten des de Volem Pego seran, en la futura corporació, «els ulls i la veu de tots els pegolins».

Volem Pego vol un poble «pròsper i amb qualitat de vida». Expressa que la seua finalitat a la futura corporació «és proposar i fer realitat projectes que dinamitzen l’economia local, per la qual cosa pensem que és necessari saber cap on volem anar i tindre un pla d’actuació global que garantisca la nostra recuperació». Asseveren que «cal prendre mesures més creatives i apostar per tot allò que realce les nostres qualitats», afirmen.

Plantegen que «una de les causes més importants per la qual hem arribat a aquesta lamentable situació econòmica i de valors és la manca de control sobre tot el que és públic» i és per això que opinen que «és fonamental conèixer tots els processos i les formes d’actuació de l’ajuntament. Demanar responsabilitats i exigir que es facen les coses ben fetes, aquesta és una tasca de tots i totes les persones del nostre poble».

Avancen des de l’agrupació d’electors que, en la pròxima assemblea de Volem Pego analitzaran «entre tots la situació i treballarem per dur endavant el nostre projecte social».
877 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!