«Volem alguna cosa per a sempre» és el que demanen els i les pensionistes de Pego

Que hui s’han tornat a concentrar a la plaça de l’Ajuntament per a reclamar unes pensions dignes i garantides. No veuen amb mals ulls que «a la gent que cobra poc li milloren la prestació, però el que hem de tindre clar és que el que volem és alguna cosa per a sempre, no estar a expenses que cada anys ens donen regalets», afirmava un dels portaveus de la plataforma en defensa d’unes pensions dignes i garantides de Pego. Hui, la concentració de Pego ha tingut el recolzament de dos iaioflautes de Dénia.

A la concentració ‘Per unes pensions dignes i garantides’ de hui a Pego s’ha parlat molt al voltant de les novetats que fa dos dies va presentar el ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, pel que fa a les pensions. Una de les mesures estrella dels comptes de 2018, si s’aproven.

Si s’aproven eixos comptes, segons anunciava Montoro, les pensions mínimes pujaran un 3%, el mateix que les no contributives. Les pensions que tenen uns ingressos de fins a 700 euros bruts mensuals pujaran un 1,5% i les que estan entre els 700 i els 860 euros ho faran un 1%. A més, la pensió de viudetat es calcularà amb el 54% de la base reguladora (el càlcul de la pensió que pertocava al difunt) en lloc del 52% d’ara.

«És una pujada de misèria», assegurava un dels membres de la plataforma perquè, apuntava, «una pujada del 3% a una pensió de 500€ implica un increment de 15€, al que s’hauria de restar el 0,25%» que era el que estava previst que pujaren enguany les pensions. Comentaven que «si la pensió és de 600€, la pujada que li correspon és d’1,5%, el que suposaria un increment de 9€». Estos càlculs feien afirmar que «les pensions mínimes van a continuar sent molt mínimes».

No obstant això, des de la plataforma per unes pensions dignes i garantides de Pego s’afirma que no veuen amb mals ulls que «a la gent que cobra poc li milloren la prestació, però el que hem de tindre clar és que el que volem és alguna cosa per a sempre, no estar a expenses que cada any ens donen regalets». I és per això que continuen demanant que la pujada de les pensions es vincule de nou a l’evolució de l’IPC.

«La Coordinadora estatal per la defensa del sistema públic de pensions diu que estes mesures només calmen el malestar perquè no han intentat, ni tan sols han anomenat, fer una reforma seriosa i profunda amb la que cada any no hagem d’estar amb el cor premut pensant si ens pugen o si ens baixen», explicava una de les portaveu de la plataforma pegolina. Afegia que a banda d’això «s’han saltat la Constitució i el Pacte de Toledo, primer congelant-nos les pensions i després amb la pujada del 0,25%».

Informaven des de la plataforma que només Dénia, Calp i Pego de tota la Comunitat tenen concentracions setmanals per exigir pensions dignes i garantides. I hui han donat suport a la concentració pegolina dos iaioflautes de Dénia. Adela prenia la paraula per a manifestar que «anem a seguir fins a què aconseguim l’objectiu i és que eixos diners són nostres perquè els hem cotitzats i no ens regalen res». Afirmava la iaioflauta deniera que «al llarg dels nostres anys de cotització els hem donat més que de sobra i per tant no tenen perquè llevar-nos el que és nostre i gastar-s’ho en altres coses com per són armes, rescatant bancs o autopistes. Per a això sempre hi ha diners, però per a nosaltres no», manifestava indignada Adela i per això assegurava que «no estem disposades ni disposats a permetre-ho».

 

1654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!