Vistosa presentació de la Fallera Major de Pego any 2006

Passades les sis de la vesprada una traca amb focs d’artifici inclòs anunciava l’arribada de la comitiva que acompanyava la nova Fallera Major de Pego per al 2006, Sole Seguí i Oliver, al Teatre Municipal que la rebia amb senyeres institucionals i torxes a ambdós costats de la porta d’entrada.

L’abanderat de la Junta Local Fallera de Pego encetava el seguici, seguit per la música de dolçaines i tabals que posaven la nota alegre i tradicional d’una de les festes més emblemàtiques del País Valencià. A continuació falleres i fallers en representació de les tres falles de Pego, les Falleres Majors de Carcaixent, Alzira, Gandia, Oliva i Dènia, la Cort d’Honor i la Fallera Major de 2005, la nova Cort d’Honor i la Fallera Major d’enguany, Sole Seguí i Oliver escoltada per l’Alcalde i President d’Honor de la Junta Local Fallera, el Regidor de Festes i el nou entrant President de la Junta Central Fallera. Tots ells acompanyats per la música de la Banda Musical de Pego.

A l’interior del Teatre Municipal una rampa habilitada va facilitar l’accés de les falleres que havien d’accedir a l’escenari, que per a l’ocasió estava adornat amb dos grans rams de flors als extrems de la plataforma i un teló blanc de fons, que amagava el lloc que ocuparien la Fallera Major 2006 i la seua Cort d´Honor.

Aquest any, a més de tenir una nova Fallera Major, també hi ha renovació de Junta Local Fallera. El president, Fernando Alemany i Salvà ens comenta com veu la tasca que se li presenta amb el seu nou càrrec i va veure el transcurs de la gala de presentació.

Ester Bertó i Sanchís, membre de la comissió de la Fallera Major, fou l’encarregada de presentar l’acte que digué adéu a la Mª Carme Ceressola Pastor, Fallera Major 2005 i la seua Cort d´Honor i donà la benvinguda al nou president de la Junta Local Fallera, Fernando Alemany i Salvà, així com també a la nova Fallera Major, Sole Seguí Oliver i la seua Cort d´Honor, Mati Siscar Sendra i Victoria Milvaques Sastre.

Una vegada ja presentades, les falleres passaren a ocupar el quadre faller que s’ocultaven darrere un teló ocre. Les tres aparegueren assegudes davant un escenari dominat per llums roges i verdes, a joc amb els tons del vestit elegit per Sole Seguí. Des d’allí la Fallera Major i la seua Cort van poder presenciar, de primera mà, tres balls de les Dansaires d´Uixola acompanyades de la música de la dolçaina i tabal de la Clandestina. I des d’allí Sole Seguí Oliver fou exaltada per Raquel Lucas i Sendra una de les seues millors amigues, que amb humor va recitar algunes anècdotes de la vida de la Fallera, que fa deu anys que entrà a viure el món d’aquesta festa tan arrelada a les terres valencianes.

Abans de rebre la resta de falles de la localitat, la Fallera Millor va tenir unes paraules d’agraïment cap tots i totes aquells que l’han arropat en aquests dies de tanta emoció

El vi d’honor posava punt i final a aquest acte que enceta la carrera cap a les falles que culminaran el dia 19 de març amb la cremà.

347 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!