Visita guiada a l’estació d’anellament d’aus de la Marjal Pego-Oliva per al dissabte

Per als amants de la natura i les aus l’equip de la direcció del Parc Natural de la Marjal ha organitzat una visita a l’estació d’anellament d’aus. Aquesta visita es durà a terme el pròxim dissabte, 24 d’agost, a les huit del matí.

L’activitat d’anellament d’aus migratòries consisteix en capturar les aus amb unes xarxes. D’aquesta manera els operaris del Parc poden anellar a cada una d’elles que ha estat atrapada en la xarxa, ha explicat l’anellador expert del Grup Ornitològic l’Ullal, Jaime Gómez.

L’activitat d’aquest dissabte permetrà a cada un dels participants observar i saber quina és la finalitat d’aquesta tasca d’anellament d’aus. Segons ha relatat Jaime Gómez, el que permet l’anellament de les aus és identificar a cada una d’elles. D’aquesta manera, si l’au cau en mans d’una altra persona, l’anella li facilitarà tota la informació necessària al respecte.

Ja són uns quinze anys, aproximadament, els que els operaris del Parc Natural de la Marjal s’encarreguen d’aquest procés. És a dir, el pas postnupcial, quan l’au es desplaça del lloc on ha criat fins l’àrea d’hivernada, segons ha informat l’anellador. Durant aquest trajecte, algunes aus fan parada al Parc Natural i és en aquest punt, quan entra en funcionament la tasca dels anelladors. Per tant, durant la visita d’aquest dissabte els participants podran observar tot el procés que s’ha de seguir quan l’au cau dins la xarxa.

La Marjal de Pego-Oliva és un parc ple de vida. Hi habiten diferents espècies d’aus però algunes d’aquestes no estan tot l’any. Les aus migren i van d’un lloc a un altre segons l’estació i l’època de l’any. Per tant, aquesta activitat d’anellament es du a terme ara per una raó molt concreta: les aus han deixat de criar i comencen a migrar, segons ha explicat l’expert del Parc, Jaime Gómez.

Diferents espècies d’aus migren en aquesta època i poden caure en les xarxes instal·lades al Parc. Però la més nombrada per l’expert ha estat l’espècie coneguda com a xitxarra de canyar, molt comú a la zona del Parc Natural de la Marjal.

L’activitat d’aquest pròxim dissabte 24 d’agost està oberta a tots aquells que estiguen interessats. Tant a persones que es dediquen a l’ornitologia, com a gent aficionada i que vol ampliar coneixements sobre aquest tema en concret.

Per tal de poder participar en la visita a l’estació d’anellament d’aus de la Marjal cal inscriure’s prèviament telefonant al 679195227, les places són limitades. Com que l’activitat es realitzarà a l’aire lliure, els organitzadors ens han informat que és convenient dur gorra i aigua per tal de combatre la calor i càmera de fotos per a immortalitzar el moment.


 

1545 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!