VIII Fira de Comerç, tot i la pluja

La il•lusió que porta associada aquesta cita ha reconvertit l’espai municipal disponible i, tenint en compte les previsions meteorològiques que pronostiquen pluja per a tot el cap de setmana, amb alerta groga activada inclosa, ha mogut a la regidoria de Creama i Comerç a ubicar la Fira d’Artesania i les associacions participants en la VIII Fira de Comerç en l’aparcament soterrani de baix del recinte del Mercat Municipal, on s’ubicaran els comerços participants.
Aquest cap de setmana, el darrer d’octubre, és l’elegit per la regidoria de Creama i Comerç i, sobretot, per l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego per a celebrar la VIII Fira de Comerç. Un esdeveniment que, com altres anys, estarà regat per la pluja. I és que és una llàstima que la pluja prenga protagonisme a l’esdeveniment del dissabte 29 i diumenge 30 d’octubre, però és inevitable pensar en l’esforç que significa per als comerços i les associacions participar i, intuir, que la pluja persuadirà a més d’una persona a no acostar-se al recinte del Mercat Municipal.

Davant aquesta imatge, però, la presidenta de l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, Victòria Pastor, era optimista i encoratjava a la gent confiant en que “a la gent del nostre poble li agrada el que estem muntant per a ells i les activitats que tindran este cap de setmana” i és per això que els demanava “que agafen el paraigües, que se’n vinguen cap ací perquè tenen un espai tancat, tot cobert, on ningú es banyarà. I a més tindran oci per a xiquets, activitats per a xiquets, entreteniment per a majors i per suposat, visualitzar tot el que estarà dins de la Fira. Hi haurà lloc per a menjar, per a beure, hi haurà desfiles, en resum, el que aniríem a fer al centre comercial ho tenim ací este cap de setmana”.

La VIII Fira de Comerç estava dissenyada perquè els comerços participants s’ubicaren a l’interior del recinte del Mercat Municipal, com en anys anteriors i, a l’exterior es disposaren la Fira d’Artesania i les associacions que també participen. La pluja, però impedeix qualsevol tipus d’activitat a l’exterior i és per això que per no deslluir l’esdeveniment i continuar oferint un cap de setmana de festa a Pego, des de la regidoria de Creama i Comerç de l’Ajuntament de Pego, qui patrocina la VIII Fira de Comerç, s’ha decidit, traslladar tot el que estava previst a l’exterior, a l’aparcament soterrani de la Plaça del Mercat. Pepa Sendra, regidora de Creama i Comerç de l’Ajuntament de Pego, demanava disculpes a aquelles persones que tenen la seua plaça d’aparcament on es desenvoluparà la Fira. Aqueixos vehicles podran aparcar en l’aparcament soterrani del ‘Mas y Mas’.

En paraules de la presidenta de l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego, Victòria Pastor, “la idea que vam tindre va ser crear un centre comercial per a este cap de setmana per als habitants del nostre poble”.

Comentava la regidora de Creama i Comerç que “respecte a les activitats que teníem programades hi haurà algunes d’elles que podran ubicar-se a l’aparcament subterrani com són les passarel•les i algunes tallers i hi haurà altres que dependran del temps per a poder-se fer com són la biga del gall o la partida de pilota”.

A la VIII Fira de Comerç de Pego es podrà accedir per on normalment s’entra al Mercat Municipal. Des d’allí, per les escales interiors, es podrà accedir a l’aparcament on estaran ubicades les associacions i la Fira d’Artesania. L’altra entrada, en aquesta ocasió directament a l’aparcament, serà aquella ubicada a l’Avinguda d’Alacant.

La presidenta de l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego ressaltava l’esforç dels establiments participants en la Fira de Comerç i explicava que “tot i que pareix que no ho haurem de muntar esta nit, plovent; ens banyarem per a poder muntar-ho, però tenen il•lusió”.

La pregunta lògica que li fèiem a la presidenta de l’Associació de Comerciants de Pego era sobre si, davant les reiterades vegades que el mal temps fa acte de presència en la Fira de Comerç de Pego, s’ha plantejat un canvi de dates. Victòria Pastor declarava que “des de la Junta s’han barallat dos possibilitats, o passar teòricament al bon temps que seria en maig o ja que el temps d’octubre a desembre no ens acompanya, tornar a la primera fireta que es va fer quan va començar tota esta sèrie de fires que seria la Fira de Nadal. És el que estem acabant de debatre”.

Siga com siga, però, enguany la VIII Fira de Comerç se celebrarà aquest cap de setmana, 29 i 30 d’octubre al recinte del Mercat Municipal i el seu aparcament soterrani i no a la Plaça del Mercat com indica la nostra falca.


725 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!