Vespres del dia de l’Ecce-Homo a Pego

Ahir la Banda de cornetes i tambors de la confraria va oferir el seu concert al patró pegolí. Este matí la imatge ha estat baixada a l’altar perquè els pegolins i les pegolines la pogueren tocar i venerar. Esta vesprada a les 19.30 tindrà lloc la festa de la germandat sacerdotal de l’Ecce-Homo a la Capella. A continuació es procedirà al trasllat de la imatge del patró.
Hui és vespra a Pego del dia del patró. És per això que ahir de vesprada la Banda de cornetes i tambors de la confraria de l’Ecce_Homo va prendre realitzar el concert en honor al santíssim a la placeta de l’Ecce-Homo, amb les portes de la Capella obertes de bat a bat perquè la música entrara per cada porus dels murs i de l’obertura.
Hui des de les 9 del matí i fins les 13 hores, ha estat a l’altar la imatge de l’Ecce-Homo, el besa peus, perquè tots els pegolins i les pegolines pogueren, almenys una vegada a l’any, tocar la talla i venerara-la de ben aprop.
Per la vesprada, a les 19,30h., solemnes vespres de l’Ecce-Homo per commemorar la festa anual de la Germandat Sacerdotal del Santíssim Ecce-Homo. A la Capella del patró de Pego. En eixa solemne celebració rebrà la medalla de la Germandat un nou sacerdot fill de Pego, José Manuel Valero Ruiz, a qui feliciten ja, molt cordialment. A continuació trasllat de la imatge de l’Ecce-Homo.Explicava este matí Joan Miquel Almela des de l’Arxiu Municipal de Pego l’origen del trasllat de la imatge de l’Ecce-Homo a Pego i que data de l’any 1736. «El 22 de gener de l’any 1734 va prendre possessió de la rectoria de l’església parroquial de Pego Felipe Calatayud, antic catedràtic de Filosofia de la Universitat de València i professor que va ser de Francisco Pérez Bayer, el qual venia a substituir a l’anterior rector Roc Monsó. Només dos anys després, Felipe Calatayud davant la gran devoció que es tenia a l’Eccehomo va instaurar el trasllat de la imatge de l’Eccehomo des de la seua petita capella (aleshores instal·lada a l’Hospital, que és avui la capella de l’Eccehomo) fins l’església de l’Assumpció. A l’església es feia una missa amb sermó i orgue i per la vesprada una processó. Després de la processó, la imatge tornava a la seua capella. Junt al trasllat va nàixer també la festa dels fadrins, que s’encarregaven d’arreplegar almoines en cera. Aquest trasllat de Pego era una imitació de la festa que es feia a València en honor de Nostra Senyora del Miracle. Les festes de la Sang de Pego duraven tres dies: el dimecres de la Sang, i el dijous i divendres que hi havia porrats. En 1739 la confraria de la Sang tenia 339 confrares. Les altres dues confraries que hi existien a Pego eren la de Nostra Senyora de l’Assumpció i la de Nostra Senyora del Rosari».
Les Festes de Pego arriben dimecres, 29 de juny, al seu punt més àlgid i a la seua fi, amb el Dia de la Sang, Dia de l’Ecce-Homo, Patró de Pego. Per a celebrar-ho hi ha programat:

– A les 8.00h, hi ha volteig general de campanes i “Despertà Festera”.

– A les 11.30 h Solemne eucaristia, concelebrada pels sacerdots de Pego i a la que està convidat a assistir tot el poble.

– A les 13.00h., en acabar l’Eucaristia, mascletà aèria a la Plaça de l’Ajuntament. Després visita a la Residència Sant Joan de Déu.

– A les 7 de la vesprada, tradicional repartiment de la murta, que eixirà de la parròquia de l’Assumpció i finalitzarà a la Capella de l’Ecce-Homo.

– A les 9 de la nit, SOLEMNE PROCESSÓ en honor al patró de Pego, l’Ecce-Homo.
– En acabar la processó, tindrà lloc un castell de focs d’artifici, al Passeig del Cementeri (aproximadament cap a les 11 de la nit)1155 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!