A Pego, A la Valenciana és primera força política el 26J i el PP la formació que més puja

La coalició entre Compromís, Podem i EU obté a Pego el 33,84% dels vots, el PP aconseguix el 31,97% dels vots augmentant un 4,1% respecte a la votació del 20D. El PSOE a Pego és tercera força política amb el 21,09% i C’s és l’única de les quatre formacions amb més representació que baixa quedant-se amb el 10.45% del vots.
Els resultats de les Eleccions Generals a Pego celebrades el passat 26 de juny ─últim dia de les Festes de Moros i Cristians a la localitat─ no diferixen massa dels aconseguits per les distintes forces polítiques el 20 de desembre de 2015. El més destacat, potser, és que va baixar la participació quedant-se en un 75,97% a diferència del 79,25% de 2015. Una participació, però, que és bastant més alta que la mitjana estatal. Esta baixada de participació fa que les comparatives d’increments i descensos de vot entre les formacions, siga preferibles realitzar-les fixant-nos en el percentatge de vot respecte del total i no tan sols en el nombre de vots.

Resultats a Pego en percentatge de vots:

A la Valenciana: 33,84% (+0,32% respecte a 2015 quan obtenia un 33,52%)
Partit Popular: 31,97% (+4,1% respecte a 2015 quan obtenia un 27,87%)
PSOE: 21,09% (+0,45% respecte a 2015 quan obtenia un 20,64%)
Ciudadanos: 10,45% (-1,26% respecte a 2015 quan obtenia un 11,71%)


Resultats a Pego en nombre de vots:

A la Valenciana: 1.832 (-74 respecte a 2015)
PP: 1.731 (+146 respecte a 2015)
PSOE: 1.142 (-32 respecte a 2015)
C’s: 566: (-100 respecte a 2015)


Font:Ministeri de l’Interior


Així, la força més votada a Pego continua sent A la Valenciana el que des de Compromís per Pego celebren, alhora que agraïxen «el suport rebut per la població de Pego». Este resultat fa afirmar al secretari local de Compromís, a Víctor Climent, que han «consolidat una base electoral al llarg de les darreres convocatòries electorals generals i autonòmiques, que ens ha posicionat com a primera força local». La conseqüència és que este «suport ens dona força, il·lusió i una gran responsabilitat en el treball diari pel nostre poble». Climent assegura que «el vot dels pegolins i pegolines ha contribuït a que Compromís repetira el resultat de les eleccions generals del 20D, amb 4 diputats al Congrés dels Diputats, i quedara com a segona força al País Valencià. També, volem agrair la alta participació dels pegolins i pegolines, superior a la mitjana estat i del País Valencià, el vot és la força del canvi».


Font:Compromís per Pego


Són conscients a Compromís per Pego que «no tot són motius de satisfacció» perquè «els objectius que es va proposar Compromís amb la constitució de la candidatura A la Valenciana eren fer tot el possible per que hi haguera un govern a Madrid aliat del govern de la Generalitat, que tractés als valencians com a ciutadans iguals, tal com marca la Constitució, i seguir demostrant que des de les institucions es pot millorar la vida de les persones. El resultat a tot l’Estat fa que este objectiu siga més difícil d’assolir que en la última legislatura. La baixa participació, que lamentem profundament, i el retorn dels votants de Ciutadans a la seua matriu, el PP, han fet més difícil una suma que permeta un govern a Madrid d’estes característiques. Esta baixa participació ha afectat majoritàriament a les forces del canvi, mentre que els votant del PP han tornat a acudir a les urnes en la seua totalitat». Conclou Víctor Climent, secretari local de Compromís, que «passe el que passe, Compromís seguirà lluitant pels interessos valencians i valencianes amb autonomia i la mateixa perseverança que ha mostrat Joan Baldoví els darrer 4 anys».

La segona força més votada a Pego ha estat el Partit Popular, l’únic que ha pujat en nombre de vots al municipi en la convocatòria del passat 26 de juny. És per això que la seua portaveu al municipi, Ana Ortolà valora els resultats com a «positius, i superiors als que esperàvem, tant en l’àmbit general com a Pego», recordant que ací «ens han votat 146 persones més que en les eleccions del passat desembre» i ressaltant que el PP és «l’únic partit que hem pujat de vots respecte al 20D».


Font: PP de Pego


Els populars pegolins donen «les gràcies als 1.731 pegolins/es que han votat al Partit Popular i que volen que el president del Govern d´Espanya continue sent Mariano Rajoy i que han reconegut l’estabilitat, el manteniment i millora de la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball que està fent-se al nostre país». Continua i conclou Ana Ortolà, portaveu dels populars a Pego que «són uns resultats que ens donen forces per seguir treballant per a què les persones que han dipositat la confiança en el Partit Popular se senten orgulloses de pertànyer a un partit moderat, de principis, de valors i d’idees». És per això que reiterava «a eixes 1.731 persones “GRÀCIES” per acudir a les urnes».


Font: PSPV-PSOE de Pego


Els socialistes de Pego també donaven les «gràcies als 1.142 pegolins/es que diumenge van confiar en nosaltres i el projecte de Pedro Sánchez per a liderar el CANVI que necessita el nostre país» i afirmaven que «seguirem treballant, i com no els nostres diputats Julián López i Patrícia Blanquer lluitaran pels interessos dels alacantins a Madrid». Els socialistes pegolins que els resultats en l’àmbit estatal s’hagen ressentit pel pacte que el PSOE va signar amb Ciudadanos. Una circumstància que, intuïxen, va desmobilitzar a una bona part del seu electoral que el passat 26 de juny va decidir abstenir-se, no exercir el seu dret al vot. No obstant això, afirmen que continuaran lluitant perquè el canvi es note en la societat espanyola.
719 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!