València ocupa el segon lloc en morts per violència de gènere

Iguala a Catalunya en 11 difuntes, per darrere d´Andalusia, amb 22. No obstant, les comunitats autònomes on més casos de morts violentes es van produir, per índex de població, van ser Aragó, Astúries i Castella-La Manxa, respectivament. La Comunitat Valenciana és la segona, junt amb Catalunya, en nombre de morts per violència domèstica i de gènere durant el passat any, per davall d’Andalusia, que doblega les xifres en termes absoluts. No obstant, les comunitats autònomes on més casos de morts violentes es van produir, per índex de població, van ser Aragó, Astúries i Castella-La Manxa, respectivament.

Quan faltes pocs dies per a que se celebre el dia internacional de la dona treballadora, hem conegut les dades al voltant de les xifres de violència domèstica i que ha provocat la mort de 91 persones al llarg del 2006, el 92% del qual eren dones. La majoria d’elles van perdre la seua vida en l’àmbit de la parella o exparella, el que suposa un augment del 19,2% del número d’assessinats» respecte al 2005.

Les morts per violència domèstica en la Comunitat Valenciana durant 2006 d’eleven a 11, de les que sis eren d’ Alacant, 3 a València i 2 en Castelló. Mentres que a Catalunya també van ser 11 els assassinats i a Andalusia es van elevar a 22.

Segons l’informe, el total de víctimes, 77 eren dones, un 84% del conjunt. I cinc de les víctimes eren menors d’edat: tres xiquetes i dos xiquets. Durant 2006 es van produir 88 casos qualificats com de violència domèstica en què van morir 91 persones.

Dels casos tipificats com de violència domèstica o de gènere, l’home va ser l’agressor en el 92% de les ocasions. En set casos l’agressora va ser una dona, la qual cosa va suposar el 8%, d’acord amb l’esmentat informe.

El perfil de la víctima és semblant al d’altres anys: dona, major d’edat, espanyola, que en el moment d’ocórrer el fet estava o havia estat unida al seu agressor per vincle matrimonial, relació de fet assimilable o relació afectiva estable.

El percentatge de casos en què agressor/a i víctima eren estrangers va suposar l’any citat el 18,2% del total (quasi quatre punts menys que l’any anterior). En el 14, 8 % dels casos l’agressor es va suïcidar després de la comissió del fet.

529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!