Unes 500 persones han gaudit de la 1ª Fira del Vi Natural a Pego

L’esdeveniment es va celebrar ahir dilluns a la plaça del Convent i va superar totes les expectatives de l’organització, el col·lectiu Vi Natural establit a Pego. La fira va reunir un total de 22 vinyaters i vinyateres de diferents punts de la Marina Alta i de la resta de la Comunitat Valenciana, també de Catalunya. A més a més, hi havia un parell d’estands amb productes d’alimentació i de proximitat, com són pa, dolços i salats i també formatges i embotits.

La venda d’entrades via internet feia previndre l’assistència d’entre 200 i 300 persones a aquesta primera Fira del Vi Natural, però, les xifres finals trencaren totes les expectatives. Finalment, van ser vora les 500 persones les que s’aproparen a la plaça per a tastar els vins naturals. Entre d’elles, moltes n’eren veïnes de Pego, però també hi assistiren molts visitants d’altres localitats de la comarca i de fora de la Marina Alta. I és que la fira es va convertir en un punt de trobada de persones que coneixen ben bé el món del vi natural, enòlegs, restauradors i amants d’aquest vi que s’elabora sense cap tipus d’additiu. Tan sols amb raïm. També hi havia persones curioses que descobrien el vi natural per primera vegada… Tal com assenyala Jerome Chesnot, organitzador de la fira, totes les persones assistents coincidiren a assenyalar l’encert de la ubicació; la plaça del Convent, un lloc idoni i emblemàtic copat antigament per les vinyes.

Entre els expositors destaquem el vinyater Joan Tàrrega, de Vinyologia Canor, de Benissa, un dels productors de vi natural de la nostra comarca i habitual en fires arran el territori estatal, qui ens va traslladar la seua visió a favor d’esdeveniments com els d’ahir.

Un altre testimoni, el de Mar Cabanes, de La Zafra Vins, bodega familiar de Monòver, qui també destacava el fet que hi havia molta més gent que coneixia els vins naturals del que s’esperava.

Sembla que l”espai, el clima, el vi, els aliments i també la música en directe van fer un còctel perfecte. A la vista de l’èxit, el col·lectiu Vi Natural no dubta que la fira tindrà continuïtat, sempre que compte amb el suport que ha rebut en aquesta primera edició per part de l’Ajuntament de Pego, que ha col·laborat a través de la marca turística Pego, el cor de la Marina.

1109 Visites
Hola!!