La Volta a Peu recuperarà el recorregut d’anys anteriors a Pego

La Volta a Peu arriba a la seua edició número 39 i serà la huitena prova puntuable del Circuit a Peu de la Marina Alta. Segons l’organització, s’estima que dissabte 6 de maig hi haurà més de 1.400 atletes, repartits en les diferents categories, però la prova regna serà la que comptarà amb el percentatge més elevat de corredors i corredores.

L’esdeveniment està organitzat pel Club d’Atletisme Dorsal 19 i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pego. En aquesta edició hi ha algunes variacions. La primera en l’horari, per l’arribada de la calor. A partir d’ara les proves infantils en el Circuit a Peu es faran a partir de les 16:30 h i la prova regna a les set en punt, una mitja hora més tard que en les eixides de les curses disputades fins ara, per tal de fugir de les altes temperatures en el tram final del Circuit.

Un altre canvi és el recorregut. En aquesta edició número 39, es tornarà a recórrer els primers quilòmetres pel nucli urbà, baixant i pujant pel carrer Sant Joan, passant per les ermites de Sant Miquel i Sant Josep i dirigint-se cap al terme municipal per les partides de Sant Antoni, Socarrades i partida Benixats, el camí de l’assagador de Sagra, Pouets de Cotes i Ermita de Sant Antoni i arribada finalment al Pla de la Fon, on estaran situades les línies d’eixida i meta.

El recorregut tindrà una distància total de 10.000 metres no homologats, però mesurats pels membres del Dorsal 19. I al llarg d’aquestos 10 quilòmetres hi haurà acompanyament musical, amb l’Agrupació Musical de Pego i La cola de dolçainers i tabaleters La Clandestina.

Cal recordar que Jordi Ripoll del Club d’Atletisme Dénia Corre va ser el guanyador absolut i en la categoria masculina de la 38 edició de la VOLTA A PEU A PEGO,amb un temps de de 33’00”. I María Isabel Ferrer, del Club d’Atletisme Llebeig Xàbia va ser la guanyadora absoluta femenina, amb un registre de 37’32”.

La prova reina arrancara a les 19:00 h en el passeig Cervantes. Però, abans d’això, elx protagonistes seran els i les menuts i menudes. A partir de les quatre i mitja de la vesprada es disputaran les curses de les categories Barrufets i Pre benjamins, -que no puntuen per estar fora del Circuit-, i les proves puntuables des de Benjamins fins a Juvenils.

D’altra banda, l’organització ha previst per al dissabte, servei de guarda-roba i de bicicletes, que estaran situats a pocs metres de la línia de meta. També hi haurà dutxes per a després de les proves, al camp municipal de futbol Cervantes.

Les inscripcions estan obertes, les persones interessades a participar en Volta a Peu a Pego, i que no estiguen inscrites en el Circuit 2023, poden fer-ho, fins al divendres 5 de maig, en les pàgines, www.somesport.com i www.circuitapeu.com, fins a les 12:00h.
665 Visites
Hola!!