Unes 300 persones participaren en la manifestació del 25N

La manifestació d’ahir va tindre un bon poder de convocatòria. Com hem dit, unes tres-centes persones van eixir al carrer per a mostrar el seu rebuig a la violència masclista. Els i les assistents van dur mocadors i altres peces de vestir de color morat i també portaren ciris de color roig.


L’eixida va ser des de la plaça Maria Cambrils cap a la de l’Ajuntament. El recorregut continuà fins a la plaça del Mercat. La manifestació va estar encapçalada per dolçaines i tabalets de La Clandestina, als qui seguien dues pancartes. En la primera es podia llegir el missatge de l’Ajuntament de Pego «Contra la violència masclista». L’altra era de Dones Cabal i deia: «Contra la violència cap a la Dona».


Es va fer vàries aturades a diferents punts de la marxa pels carrers del centre històric -una d’elles a la plaça de l’Ajuntament-, amb l’objectiu que membres del grup feminista Pandora representaren i exposaren, a veu en crit i amb cartells en alt, alguns dels diferents tipus de violència cap a les dones, com a denúncia.

En arribar a la plaça del Mercat, els assistents es van situar al voltant de la figura d’una dona que hi havia al mig de la plaça, coberta per les sabates que els xiquets, xiquetes i adolescents dels centres educatius hi havien deixat en l’acte contra la violència de gènere del matí.

Les pancartes amb tots els elements que definixen el masclisme, com són el llenguatge sexista, el control, la humiliació de les dones, etc., i un taüt de cartró amb els noms de dones assassinades per les seues parelles o ex parelles, van formar una espècie d’escenari i faristol per als parlaments.

El grup Pandora va llegir un manifest en què va recordar els noms d’algunes de les quasi cent víctimes mortals que s’ha cobrat la violència masclista en els últims dotze mesos. I es va explicar tot el sentit de les aturades fetes en el camí.

 

Un discurs en què s’afirmava que «les violències físiques són la punta de l’iceberg del patriarcat, la cara més visible, mediàtica i cruel d’una piràmide de diferents formes d’opressió».

Pandora tindre paraules en el manifest cap a Vox, a la que qualificà com «la ultradreta masclista que nega l’existència de la violència de gènere, relegant-la a l’àmbit domèstic com un assumpte privat, fóra de la política». I davant aquesta postura, el grup feminista afirmà que no deixarà de lluitar per a fer capgirar la situació.


D’altra banda, Dones Cabal va parlar del terrorisme masclista perquè la violència de gènere s’ha cobrat ja més vides a Espanya que el terrorisme polític. I va recalcar que la violència masclista existeix.


Dones Cabal va reconèixer que s’ha millorat i evolucionat en la lluita contra el masclisme i les violències cap a la dona, però, queda encara molt a fer.

Per últim, la regidora d’Igualtat, Merche Bolta, va manifestar el recolzament de l’Ajuntament de Pego i la implicació institucional per a acabar amb la xacra del masclisme.


L’edil sigué l’encarregada, a més, de donar per inaugurat el mural pintat al teatre municipal. En finalitzar els parlaments, es va guardar un minut de silenci per a recordar a les dones i xiquets i xiquetes víctimes de la violència masclista.

 1367 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!