Una trentena d’alumnes de l’IES Enric Valor de Pego, a la manifestació d’estudiants de València

Amb el lema de ‘No som l’enemic, som el futur’ ven visible en una pancarta verda. Hui hi ha convocada una vaga general d’estudiants universitaris i de secundària a més de 40 ciutats de tot l’estat espanyol. A més, hi ha concentracions i manifestacions com la que partia de la Facultat d’Història de la Universitat de València amb milers d’estudiants exigint la retirada de les retallades en educació.
Fa dies que els estudiants estan en peu de guerra contra les retallades en educació. Les mobilitzacions estudiantils van prendre un impuls inesperat i massiu després de les brutals càrregues policials que va viure l’estudiantat de l’IES Lluís Vives de València. Des d’aleshores moltes altres ciutats s’han sumat a les protestes estudiantils valencianes i han estès el que s’ha batejat com a ‘primavera valenciana’ en comparació al despertar de la primavera àrab.

Avui hi ha convocada una vaga d’estudiants universitaris i de secundària, “després de l’èxit històric de la vaga del dia 16 de febrer” i per tal de continuar “la lluita contra les retallades i la repressió policial”, explica en la seua convocatòria el Sindicat d’Estudiants, un dels molts que convoquen. Recorden els estudiants que estan eixint al carrer per a “protestar contra el desmantellament de l’educació pública, la falta de pressupostos en els centres públics, els acomiadaments d’interins, la retallada salarial dels professors, així com contra l’extensa corrupció, que desvia fons públics cap a les mans d’uns pocs, i contra la impunitat judicial de molts corruptes”. Alhora afegeixen a aquesta nova mobilització l’exigència d’una “immediata retirada de les retallades, començant pel decret-llei de gener, i l’augment dràstic dels pressupostos per als centres públics”.

Per a complementar la vaga general d’estudiants que es realitza a més de 40 ciutats de tot l’estat Espanyol, s’han convocat diverses manifestacions. Una d’elles eixia a les 12h del migdia des de la Facultat d’Història de la Universitat de València. En aquesta manifestació, secundada per milers d’estudiants, han acudit una trentena d’estudiants de l’IES Enric Valor de Pego. Marc Carrió, com a portaveu d’aquestos explicava a Ràdio Pego que “a l’institut de Pego sí que s’ha fet vaga […] i unes 32-36 persones se n’han vingut a València […] a reivindicar els nostres drets i que no ens retallen”.

Marc corroborava la massiva afluència d’estudiants a punt per a participar en aquesta manifestació convocada pels diferents sindicats d’estudiants. Les pancartes que llueixen molts d’aquests estudiants, “reivindicatives”, com la que porta l’estudiantat pegolí amb el lema, “No som l’enemic, som el futur”. Recordava el portaveu pegolí que “nosaltres estem ací pacíficament”, explicant que ja hi havia presència policial a les rodalies de la manifestació.

La manifestació començava deu minuts abans de les 12h., per la gran quantitat d’estudiants congregats a la Facultat d’Història. La seua finalització, al voltant de les 13:30h., a l’IES Lluís Vives de València, enfront de l’Estació del Nord de València.798 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!