Una nova trànsfuga posa en perill el govern del PP a Benissa


L’alcalde exigeix a del Valle que entregue l’acta de regidora perquè és un frau que els populars no mantinguen la seua representativitat. L’oposició aplaudeix el pas al grup mixt però veu massa prop les eleccions per a fer una moció de censura.

El transfuguisme no es veu igual quan es pateix en les propis carns que quan ho fa l’adversari polític. Això al menys es el que sembla que ha passat en Benissa. La ex regidora d’Urbanisme s’ha passat al grup mixt al retirar-li l’alcalde les competències i canviar-li-les per les de Cultura. La regidora ha deixat ara al PP en minoria i l’alcalde, Juan Bautista Roselló ha demanat que torne l’acta de regidora perquè li pertany al PP. L’oposició, on es troben nacionalistes, socialistes i independents han aplaudit la decisió de la regidora.

Juan Bautista Roselló, va assegurar ahir que «esta decisió personal i sobtada no pot admetre’s ja que és una alteració de la representació política que el poble de Benissa li va donar al Partit Popular en les passades eleccions». De fet, per al veí del PP «és un frau a la democràcia que no podem acceptar» raó per la qual el primer edil va exigir que «la Sra. Del Valle torne la seua acta de regidora al nostre grup» a fi que «el Partit Popular puga mantindre la seua representativitat».

«No entenem aquest canvi d’actitud», va manifestar Juan B. Roselló recordant que la exedil d’Urbanisme «va mostrar la seua conformitat i disposició» per a acceptar la Regidoria de Cultura després de la remodelació del govern local.

Des de la coalició CIBE-Bloc van assenyalar que «entenem la decisió perquè havia sigut relegada professionalment» i van argumentar que «no haurà volgut veure’s involucrada en maniobres sospitoses». Els independents i nacionalistes van destacar a més «el menyspreu amb què el PP tracta la Regidoria de Cultura»

Finalment, des de l’executiva del PSOE van recordar a Juan Bautista Roselló que «en la passada legislatura 1999-2003 va premiar dos regidors fugats de les llistes del CIBE» així com «quan va lloar expressament dos regidors fugats de les llistes del PSOE, un d’ells Francisco Montagut que també van passar al grup mixt en l’anterior legislatura, qüestió que resulta intolerable».

De fet, per als socialistes l’exigència del primer edil a la regidora Josefa Del Valle que torne la seua acta d’edil «vulnera qualsevol regla de joc democràtic» en el sentit que «no li pareixien aquelles postures antidemocràtiques», en referència als fets succeïts en la passada legislatura.

La llista de trànsfugues és ampla i afecta a tots els principals partits de la comarca. Al respecte, cal recordar que l’actual alcalde d’Ondara, del PP, va arribar al seu càrrec gràcies al transfuguisme de dos regidors del Bloc. El mateix li va passar la legislatura passada al PP de Xalò que va obtenir l’alcaldia gràcies al transfuguisme d’un regidor del PSOE. El govern de Xàbia també s’ha modificat per la decisió d’un trànsfuga independent. Hi ha permès que socialistes i nacionalistes guanyaren una moció de censura contra el popular Juan Moragues.

557 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!