Una nit de rock que deixarà rastre

Més de 3.000 persones arribades de moltes contrades del territori valencià van gaudir d’una de les nits de rock més multitudinàries que es recorden a Pego. La combinació del mestissatge andalús i pegolí va embogir l’auditori que es va delectar amb les dues actuacions, però sobretot, amb la del grup de casa, La Gossa Sorda presentant el seu darrer treball, ‘L’Últim Heretge’.
La Nit de Rock de 2010 s’intuïa tot un èxit. Aquesta intuïció es va fer realitat la nit de dissabte al Camp del Pujol, on tres mil persones amb entrada i a partir de les 3 de la matinada, alguna més sense ella, van accedir a la instal•lació per gaudir d’una nit fresca, meteorològicament parlant, però molt càlida en el terreny musical, que no podia ser menys amb més quatre hores d’actuació, quasi sense interrupció.

Los Delinqüestes obrien una nit plena de sons mestissos i de lletres compromeses, sense deixar de banda l’humor andalús que duen a flor de pell. I és que el Canijo, un dels cantants de Los Delinqüestes ja havia advertit, divendres de vesprada a l’Entre Cançons i Raons cultural, dirigit per Vicent Morera, que “el que de veritat gaudim i per a nosaltres és el millor és el directe”, és on “de veritat ix a relluir el veritable potencial del grup, perquè ahí no hi ha ni trampa ni cartró”. També avançava el Canijo que “Los Delinqüentes som gent molt alegre, que ens riem molt”.

I realment van fer passar unes d’hores d’alegria i molt de ritme a la gent que havia acudit a veure’ls i a corejar les seues cançons. Aquesta formació, que té en el seu haver un disc d’or i que duu més de 12 anys dalt de l’escenari no va decebre els seus seguidors i seguidores.

La segona part, va ser, pot ser, més intensa perquè pujaven a l’escenari els pegolins ‘La Gossa Sorda’ que comptem amb milers de fans arreu del territori valencià i de fet, la gent que va acudir a veure’ls no es reduïa a la Marina Alta i la Safor. Per al grup i per al públic que esperava veure’ls era una nit ben especial perquè era la primera vegada, en els seus 10 anys d’existència que actuaven a Pego contractats per l’Ajuntament de Pego i perquè presentaven disc nou, ‘L’Últim Heretge’. La gent esperava ansiosa el començament del concert que es va estendre unes dues hores. En començar l’actuació l’auditori va demostrar que ja coneix les cançons del darrer treball dels pegolins. Com no, aquest mateix públic corejarà i ballà amb ganes les cançons de la resta de discos que precedeixen ‘L’Últim Heretge’.

Durant l’actuació de presentació del seu últim disc La Gossa Sorda va estar acompanyada per alguns dels col•laboradors i col•laboradores que donen riquesa vocal a algunes de les cançons que recull ‘L’Últim Heretge’, vocalistes de la Raíz, de Soul Atac i L’home de Llanda.

En encetar el bis, demanat amb insistència pel públic assistent, Josep Nadal, va expressar com de significatiu era el concert que estaven protagonitzant, el concert de la nit de rock de la Fira de Pego 2010, “és tot un plaer, és més que un plaer és tota una passada per a nosaltres estar esta nit ací, al nostre poble, amb la nostra gent, presentant-vos el nou disc. La veritat és que això és massa per a nosaltres”.

692 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!