Una negativa més de casament entre homosexuals per part de la jutgessa Alabau


Laura Alabau es va negar a casar, a desembre, dos homes de nacionalitat suïssa i els va exigir que presentaren un certificat que demostrara que al seu país la seua unió és vàlida

Dos homes de nacionalitat suïssa que fa uns 45 anys que són parella i que fa més de 10 anys que resideixen a Dénia. Ambdós esperaven el moment en què es legalitzaren les bodes entre homosexuals a l´Estat Espanyol. I quan el fet era una realitat, van iniciar els tràmits necessaris per poder casar-se. Una vegada tots els documents complimentats, a desembre de 2005 els van presentar a l´Ajuntament de Dénia per fer efectiva la seua unió legal. Una vegada allí, no van ser rebuts per la jutgessa que havia de casar-los, Laura Alabau.


Fins al moment, i que se sàpiga, la responsable del registre civil de Dénia ha impedit que quatre parelles gais, tres d’elles de nacionalitat estrangera, s’hagen unit en matrimoni. En el darrer cas que ha eixit a la llum, el mateix dia que els contraents estaven citats per a la seua boda, la jutgessa havia deixat un comunicat en el que alertava que per a poder casar-los devien presentar un document més afegit als que ja havien entregat. Un document en el que «l’ambaixada o consolat de Suïssa havia de certificar que el matrimoni entre persones del mateix sexe és vàlid al seu país».


Aquest document ja està en mans de la parella. En ell l’ambaixada especifica que no pot certificar la unió entre persones del mateix sexe en el seu país perquè no existeix en l’actualitat però sí ho podrà fer a partir de l’1 de gener del 2007, data en què l’estat acceptarà la unió legal entre homosexuals com a parella de fet.


Segons especifica en el certificat «a partir d’esta data les persones del mateix sexe casades en altres països seran reconegudes a Suïssa com a parella de fet». Aquest document exigit per Laura Alabau ja ha estat presentat en les dependències judicials. No obstant, no serà fins al pròxim dia 10 d’abril, quan la parella i la jutgessa es troben i sàpiguen si per fi la magistrada fa efectiva la seua unió. La parella va advertir que s’ha sentit molt discriminada davant la desautorització d´Alabau.

417 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!