PP i PSPV aproven el nou estatut valencià


Les Corts continuen la sessió plenària que aprovarà definitivament la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, últim pas abans de l’entrada en vigor.
Després de la tramitació d’esta reforma en el Congrés i el Senat, el text ha tornat a les Corts, on fa 10 mesos van començar els tràmits d’aprovació. El ple ha començat amb la presentació del dictamen de la comissió per part del portaveu adjunt dels populars, Rafael Maluenda qui ha destacat el consens aconseguit entre el president de la Generalitat i el líder del PSPV-PSOE. A més Rafael Maluenda ha destacat la importància que per a tots els valencians tindra el nou estatut de la comunitat valenciana.


Durant el ple, a instàncies del president de la Cambra, Julio de España, s’ha guardat un minut de silenci en record a l’ex diputat autonòmic i ex alcalde de Benidorm, Vicente Pérez Devesa.

Respecte a la llengua, el portaveu adjunt socialista, Antoni Such, ha assegurat que este nou Estatut aposta per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com a instrument per a normalitzar l’ús del valencià.


Per la seua part el portaveu d’Esquerra Unida, Joan Ribó ha demanat la retirada del nou Estatut, ja que en la seua opinió, es tracta d’un text que prompte quedarà envellit .


A hores d’ara continua desenvolupant-se el plenari que donar`pa llum verda a l’Estatut i que serà aprovat per populars i socialistes. Precissament des de les direccions nacionals han destacat la llabor d’homes d’estat tant del secretari socialista, Joan Ignaci Pla com del president del PP Francesc Camps. La resta de formacions, a l’esquerra del PSOE ( com ERPV, Bloc i EU-l’Entesa)i a la dereta del PP ( CV, i UV) rebutgen el document.
360 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!