Una enquesta en instituts alerta del major consum de cocaïna entre jóvens de 15 a 20 anys

Els resultats de l’estudi confirmen, en canvi, l’augment de la conscienciació dels jóvens enfront d’altres drogues com l’alcohol. El 58% dels jóvens afirma que el que més li agrada del botelló és que proporciona diversió Un recent estudi de l’associació Controla Club desvela que la mitjana d’edat del major consum de cocaïna s’ha reduït; els alumnes dels instituts afirmen que és entre els 15 i els 20 anys quan més es consumeix aquesta droga. L’estudi composat per 366 enquestes realitzades entre els instituts de la capital comarcal i alumnes d’ESO dels col•legis concertats, així com en les zones d’oci, reflexa una àmplia avaluació de quina és la incidència del consum de drogues entre la joventut de la comarca i de quina és la seua evolució. I les conclusions són variades, amb algunes dades esperançadores i altres preocupants.

Destaca que ha augmentat la identificació de l’alcohol com una droga més, perquè així la considera el 85% dels enquestats. Quant a la pràctica de la botelló, el 58% dels jóvens afirma que el que més li agrada d’esta pràctica és que proporciona diversió; un 17% valora que permet parlar tranquil•lament; el 15% destaca que permet compartir amb més gent espais oberts; el 9% veu el profit en la possibilitat de lligar; i només l’1% diu practicar el botelló per a consumir alcohol sense control.

On s’aprecia un canvi de tendència és en el consum de cocaïna. El 61% dels enquestats (jóvens de 18 a 30 anys) assegura que el major consum es produeix entre els 15 i els 20 anys. És un dada rellevant, perquè fins ara el consum de cocaïna s’atribuïa «les elits» socials i persones de major edat. No obstant, el 80% dels jóvens és conscient dels efectes negatius del consum d’esta substància.

470 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!