Una empresa revisa ja els hidrants del municipi a Pego

Es tracta d’una actuació inclosa en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals aprovat en ple al maig de 2021 i que busca tindre una major seguretat en cas que es torne a repetir un incendi com el que vam patir a l’agost de 2022.

Aquest projecte, del qual està al capdavant una empresa especialitzada, tenen com a objectiu comprovar l’estat de tots els hidrants del terme municipal. Es generarà un inventari per a identificar in situ i de manera georeferenciada l’estat de cadascun d’ells. I s’analitzarà el seu correcte funcionament per a la connexió de les canonades i instrumental dels bombers o possibles aspiracions amb motobombes. Una vegada realitzada la valoració de cadascun dels hidrants, es procedirà a la reparació, si fora necessari per aconseguir el correcte funcionament.

En aquests treballs, l’empresa especialitzada registrarà i realitzarà la posada a punt dels 20 hidrants amb els quals compta el municipi de Pego, repartits en diferents punts, tant en el nucli urbà, com pel terme municipal. Econòmicament el projecte té un cost de 15.870 euros, quantitat finançada a través d’una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant.

La regidora de Transició Ecològica, Laura Castellà ha afirmat que «La revisió dels hidrants és un dels treballs que ens vam posar amb la confecció del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals». I afirma que «És important tindre’ls controlats i en perfectes condicions perquè amb això s’agilitza i facilita el treball als professionals si han d’actuar davant un foc”.
390 Visites
Hola!!