Una de les àguiles pescadores reintroduïdes a la Marjal ha mort al Marroc

La Conselleria de Medi Ambient i el parc natural de la Marjal han informat de la mort de Quillo electrocutat, en el número 2 de la publicació «Cròniques de la Pescadora». Segons conten, va caure als peus d’una torre elèctrica a la zona de Fes, ciutat del Marroc.

En la seua migració cap al sud, Quillo va creuar des d’Almeria al Marroc. La Conselleria i el parc natural de la Marjal, que porten el seguiment d’aquests ocells, el van localitzar en les proximitats de Tassa, a l’est de Fes.

Després, el seu GPS es va quedar parat i l’equip de seguiment va “començar sospitar el pitjor” perquè en la foto de satèl·lit, s’observava una torre elèctrica d’alta perillositat. Els ornitòlegs marroquins van trobar el GPS de Quillo davall de la torre. La conclusió és que l’àguila es va electrocutar i algun depredador va devorar les seues restes.

Mentrestant, Lulú, l’àguila que va tindre més problemes per a volar al principi, ha migrat cap al desert del Sàhara, a l’oest d’Algèria. Després ha posat rumb a l’oest per a travessar el riu Draa i entrar al Marroc. L’última localització la situa a la zona de Tissint.

D’altra banda, sembla que Luigi s’ha endinsat al Senegal. La Conselleria afirma que s’ha deixat de rebre les localitzacions perquè està en una zona sense cobertura.

Per últim, Marina encara no ha eixit de les terres valencianes. Està a l’Albufera. Pot ser passe l’hivern en l’aiguamoll o pot ser que emigre a l’Àfrica com les altres tres companyes.

Malgrat este primer contratemps en la recuperació de l’espècie a la Marina Alta i la Safor, el projecte continuarà endavant amb la reintroducció d’un mínim d’altres quatre exemplars de l’àguila pescadora l’any pròxim.


1293 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!