Un pegolí, promesa de la gastronomia valenciana

Adrià Moratal, alumne del primer curs de cuina del Institut Maria Ibars va obtindre el primer premi de plat lliure en el certamen de Castelló on participen els millors alumnes d’hosteleria de la Comunitat Valenciana.
La Marina Alta és una de les comarques de tota Espanya on millors cuiners hi ha. La varietat de productes, la cuina tradicional i el turisme ha provocat que grans restauradors vinguen a la zona, però també que cuiners dels terrenys comencen a ser coneguts a tota Espanya com ara Quique Dacosta.

Però per a arribar a estar valorat com a cuiner s´ha de recórrer un llarg camí, que per a un pegolí, el jove Adrià Moratal, ha començat ple d’èxits. Diuen que la sort s´ha de buscar i, de vegades, el destí també acompanya perquè el jove Adrià sols portava sis mesos al curs.

El certamen disputat a Castelló tenia unes bases molt estrictes: els ingredients eren els mateixos per a tots els participants i hi havia que cuinar en quatre hores 18 plats.

Moratal va explicar en “Pols i Vent” de Ràdio Pego el plat en el que va obtindre el primer premi. Esperem que aquest inici tinga la continuïtat d’una gran carrera com a restaurador. A ell, en el futur li agradaria tindre un restaurant de cuina d’autor. A tots nosaltres poder, algun dia, degustar els seus plats.
850 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!