Un minut de silenci per a condemnar l’assassinat d’una dona a Moraira, víctima de la violència masclista

A les portes de l’Ajuntament de Pego s’ha guardat hui a les 12 del migdia, un minut de silenci en memòria d’Alina Mocanu, la dona de 34 anys presumptament degollada per la seua parella a Moraira.

Unes 40 persones, entre treballadors municipals i ciutadans, en general, han respost a la convocatòria, que ha partit de la regidoria d’Igualtat i han manifestat el seu rebuig per l’assassinat masclista. Per un minut, a la plaça de l’Ajuntament només es sentia el silenci.

Alina Mocanu va ser trobada sense vida el dilluns dins d’un contenidor de fem a Moraira. Ahir la seua parella, Arthur K., de 59 anys, es va entregar a la Guàrdia Civil i es va confessar com a autor de l’assassinat. En la seua declaració inicial va dir que l’havia degollada.

Alina Mocanu és la primera víctima de la violència masclista de 2020 en la Comunitat Valenciana. El seu presumpte assassí, amb qui portava convivint des de feia poc més de dos anys, es va entregar poc abans de les 12.30 hores d’ahir en la caserna de Moraira, on residien tots dos, i va confessar el crim. Es va justificar. Va dir que va ser durant una discussió.

La víctima tenia un fill menor d’edat, de 14 anys. Es dóna la circumstancia de que ja havia denunciat el presumpte agressor per violència de gènere, de fet, arran la denúncia, Arthur K. va ser detingut per maltractaments al juliol passat i un jutjat el va absoldre .

També en senyal de rebuig, i en solidaritat amb els familiars i amics de la víctima, el Consell de la Generalitat Valenciana ha guardat a les dotze tres minuts de silenci per a condemnar aquest nou assassinat masclista.

1220 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!