Un incendi crema 8 hectàrees en la Vall de Gallinera

Tres focus de flames van arrasar un total de 8 hectàrees ahir a la Vall de Gallinera afavorits pel fort vent de ponent que va afectar la Comunitat Valenciana durant tota la jornada. Estem a desembre, però això no lleva que es puguen produir incendis com el que ahir va tenir lloc a la Gallinera, ben visible des de Pego. Va arrasar huit hectàrees de pineda i matoll en les muntanyes de Benirrama, en la Vall de Gallinera (Marina Alta). A les 17,30 hores, i després de cinc hores de treballs d’extinció, el Consorci Provincial de Bombers va donar per controlat l’incendi entre els termes de Benirrama i l’Atzúvia.

L’orografia escarpada de la zona afectada i les ràfegues de vent van dificultar l’extinció. Diverses brigades forestals van haver de ser traslladades en helicòpter des d’una base improvisada per a accedir fins als punts de major altura. Es van detectar fins a tres focus diferents en una zona sense urbanitzar, encara que no s’han pogut confirmar les causes per què es van iniciar les flames.

En l’ampli desplegament de mitjans van participar tres avions air-tractor, tres helicòpters i un aparell Kamov. També van ser necessàries dos autobombes, dos vehicles, quatre brigades forestals de Lorxa, Parcent i Benissa, dos capatassos i 38 efectius sobre el terreny. Afortunadament, les llengües de foc pujaven per una vessant verge, separada del nucli urbà per un barranc pel que no es va haver de lamentar cap ferit.

A mitjan vesprada, només un helicòpter resfrescava la zona, junt amb les brigades de bombers per a evitar que el foc revifara en el perímetre afectat, i donar per extingit el foc.


499 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!