Un any i mig d’inhabilitació per a la responsable d’una administració de loteria de Pego

La condemna també incloïa sis mesos de presó, però en reconèixer la processada la seua culpabilitat i haver tornat els diners, eludix la presó. La bitlletaire va apropiar-se dels diners dels sortejos de la Loteria Nacional la primavera de 2012.
Ahir es va fer pública la sentència que condemna la responsable d’una administració de loteria de Pego a sis mesos i un dia de presó i a un any i mig d’inhabilitació per a exercir ocupació o càrrec públic per apropiar-se de 4.620 euros de la recaptació de diversos sortejos de Loteria Nacional. La sentència, dictada el passat 25 de febrer, arreplega un acord de la defensa, la fiscalia i l’acusació particular que ha evitat la celebració d’un judici amb jurat popular en l’Audiència d’Alacant.

Eixe acord va ser ratificat per la pròpia processada, que respon a les inicials R.C.F.G., durant una compareixença en què es va declarar culpable d’un delicte de malversació de cabals públics comés en la primavera de 2012 i que s’ha aplicat en la seua forma atenuada després de tornar els diners.

La bitlletaire no haurà d’ingressar a la presó al suspendre la magistrada l’execució de la condemna amb la condició que no torne a delinquir en el dit període.

La sentència confirma que R.C.F. G. es va quedar 4.620,15 euros que hauria d’haver ingressat en un compte de l’empresa pública Loterias y Apuestas del Estado en les setmanes anteriors al 14 de juny de 2012.

Eixos diners formaven part de la recaptació de quatre sortejos de Loteria Nacional i van haver de ser reintegrats a les arques públiques per la companyia que tenia subscrita una assegurança amb l’administració regentada a Pego per la processada.

No obstant això, la bitlletaire ja va abonar 397 euros directament a l’asseguradora i va consignar després en un compte del Jutjat de Dénia que va instruir la causa els 4.223,15 euros restants, import que també serà tornat ara a la companyia perjudicada.
852 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!