Tres pel·lícules animades per la pegolina Mari Carmen Cambrils, candidates als Goya

Demà se celebra la Gala dels Premis Goya de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya i entre les persones que estaran molt pendents del que passe a l’escenari del Palau de Congressos de Sevilla, hi ha una pegolina; Mari Carmen Cambrils.

És cert que en els últim anys ens hem acostumat a que els seus treballs estiguen entre els finalistes als Goya en l’apartat de curtmetratges d’animació, però, enguany la cosa ha anat a més. Mari Carmen Cambrils ha format part de l’equip d’animació de dos curtmetratges i, per primera vegada, d’una cinta de llarga duració que opten al premi de millor pel·ícula d’animació. És Unicorn Wars, un film animat per a adults del director gallec Alberto Vázquez Rico. La crítica ha elogiat aquesta pel·lícula que ha estat elaborada a A Coruña on la pegolina ha passat més d’un any treballant en ella.

En el web Cinemania es descriu la trama de la següent manera: «En un bosc, un unicorn campa a pler. És un territori verge, preciós, però alhora perillós; i el mamífer d’una única banya, un ésser màgic. No lluny d’ací, en un campament, un grup d’ossets amorosos s’entrena per a la batalla final… contra els unicorns. La pel·lícula d’Alberto Vázquez té aquesta genial premissa: sotmetre sengles icones d’allò cuqui a la brutalitat d’allò bèl·lic».

Mari Carmen Cambrils viatja hui a Sevilla per a viure els Goya en directe, tot i que no estarà en el saló on transcorrerà la gala, sinó en l’acte preparat per a seguir-ho en directe per als equips de les pel·lícules candidates. I estarà pendent del veredicte del jurat també en un altre apartat, el de millor curt animat perquè forma part dels autors de dos de les cinc peces candidates; una és «La primavera siempre vuelve», d’Alícia Núñez Puerto i l’altra «Loop».

Ella mateixa ens ha parlat de les tres pel·lícules i de cóm se sent hores abans de la gala dels Premis Goya.

 

1134 Visites
Hola!!