Les forces de seguretat de l’Estat, autonòmiques i locals es coordinen per al Carnestoltes

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i l’alcalde de Pego, Enrique Moll, van presidir ahir dimecres la reunió en la qual participaren també la subdelegada a la província d’Alacant, Araceli Poblador, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències de la Generalitat, José Mª Ángel; i el director general d’Interior de la Generalitat, Salvador Almenar. A més hi estaven els responsables de la Guàrdia Civil de Pego i Calp, així com la Policia Local de Pego, Acció Urgent, el coordinador de la zona bàsica de Salut de Pego, Carlos Juan; i la representant de l’empresa privada de seguretat que contracta l’Ajuntament de Pego.

La delegada va ser rebuda al despatx d’Alcaldia on va deixar la seua dedicatòria al llibre de firmes. Ho escoltem:

Ja en la reunió, Bernabé anuncià que, davant la previsió de l’arribada a Pego d’un gran nombre de visitants per a gaudir dels actes del Carnestoltes, totes les administracions s’han coordinat per tal de garantir la seguretat de la ciutadania dissabte 18 de febrer, tant durant la vesprada, com la nit.

A més, des de la Generalitat també s’ha posat a disposició d’aquest dispositiu de seguretat a la Policia Autonòmica, que se suma a la Policia Local i seguretat contractada per l’Ajuntament.

D’altra banda, la delegada del Govern expressava la importància de “conscienciar a la ciutadania sobre l’us i abús de l’alcohol i les drogues”, i la necessitat d’evitar al màxim els problemes que el consum d’aquestes substàncies solen provocar.

La subdelegada, Araceli Poblador, va parlar en la reunió de la necessitat de que la ciutadania, especialment els més joves, coneguen l’existència d’Alertcops. Alertcops és una aplicació per a mòbils gratuïta desenvolupada per la Secretaria d’Estat de Seguretat, dependent del Ministeri de l’Interior. Amb ella es pot donar avís a la Policia i Guàrdia Civil de manera immediata, de tota mena de delictes, amb la possibilitat d’afegir fotografies i vídeos com a prova. A més a més, Alertcops permet compartir la posició de la persona usuària. Ho ha explicat també la delegada del govern,.

En la reunió el Coordinador de la Zona Bàsica de Salut de Pego, el doctor Carlos Juan, demanà a l’Ajuntament de Pego que contracte efectius sanitaris per a prestar servei en la carpa que instal·larà Acció Urgent al Centre de Salut i reforçar així la plantilla mèdica que està molt limitada actualment. En efecte, el consistori s’encarregarà de contractar aquest reforç.
489 Visites
Hola!!